Pizzeria Basilika avaa Suolahdessa – tavoitteena paikka, jossa viihtyy pidempäänkin


 Adel Abaidi haluaa uudesta pitseriastaan paikan johon tullaan viihtymään.

Pizzeria Basilika avaa ovensa perjantaina 13. huhtikuuta Suolahden Asemakadulla.

 

Vielä viikkoa ennen avajaispäivää oli Suolahdessa entisen Väliaseman tiloissa aikamoinen sekamelska, mutta yrittäjä Adel Abaidi vakuutti, että työt saadaan valmiiksi avajaispäivään mennessä.

Äänekoskelainen Adaidi on toiminut yrittäjänä kolme vuotta, viimeisimpänä Vihtavuoressa, jossa hän omisti myös pitserian. Oman yrityksen tuominen lähemmäs kotia alkoi kiinnostaa enemmän viime lokakuussa, kun Abaidi kuuli Väliaseman tilojen olevan tyhjillään.

– Minulla on koti ja perhe Äänekoskella, ja ajattelin, että olisi kiva tehdä töitä lähempänä kotoa. Tuli Suolahteen kun löysin hyvät tilat ja koska Äänekoskella on melkein liikaa jo pitserioita.

BASILIKA TULEE aloittamaan turvallisella pizza ja kebab-linjalla, mutta tulevaisuudessa on mahdollista laajentaa ruokalistaa aina kunnon pihveihin saakka.

– Nyt lähdetään liikkeelle peruslistalla, mutta katsotaan millainen asiakaskunta tulee olemaan, ja mitä he haluavat. Tilat ovat niin hyvät, että ruokalistaa voi laajentaa vielä hyvin. Tehdään tästä yhdessä hyvä paikka.

Ravintolatilat ovat saaneet kokonaan uuden ilmeen, kun viihtyvyyteen ja toimivuuteen on panostettu. Abaidi toivoo, ettei ravintolasta tulisi pelkkä pikaruokala.

– Toivoisin, että tästä paikasta tulisi sellainen, johon tullaan nauttimaan ja viihtymään. Ei tarvitsisi lähteä Jyväskylään, kun halua ravintolaan, kun voi tulla tänne ja ottaa vaikka punaviiniä ruoan kanssa. Mutta tietenkin saa hakea ruoan myös mukaan, ei se kiellettyä ole, Abaidi sanoo hymyillen.

Basilika tulee palvelemaan asiakkaita aina lounaalta iltapalaan saakka, sillä ovet pistetään säppiin vasta kymmeneltä illalla.

MUUTAMAN VIIKON ajan Abaidi on remontoinut tiloja ja se on luonnollisesti herättänyt kiinnostusta, Suolahden keskustass kun ollaan.

– Paljon on tullut ihmisiä kurkkimaan ikkunoista ja kyselemään. Mummot varsinkin ovat olleet kiinnostuneita. Kaikilta on tullut vaan hyvää palautetta, kun olen kertonut, että tarjolla tulee olemaan niin ruokaa kuin juomaakin, Abaidi sanoo.

Vastaa