Poke ja Valtra aloittavat uudenlaisen yhteistyön maatalouskoneasentajien kouluttamiseksi


 

Valtralla on tarvetta osaaville asentajille. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke ja Valtra Suolahdessa aloittavat uudenlaisen yhteistyön, jossa koulutetaan oppisopimuksella maatalouskoneasentajia.

 

Idea yhteistyölle tuli Valtralta, jossa on tarve ammattitaitoisista maatalouskoneasentajista.

– Haluamme varmistaa, että myös tulevaisuudessa meillä on huipputekijöitä korkean teknologian tuotteellemme. Tulevaisuutta varten varautuminen pitää aloittaa hyvissä ajoin, sanoo Valtralta yhteistyötä koordinoiva Erkki Liimatainen.

Koska kyse on oppisopimuskoulutuksesta, Valtra valitsee osallistujat. Poke järjestää opetuksen ja näytöt.

– Yhteistyö on hieno asia Pokelle ja opiskelijoille. Poken lähipäivissä opetetaan maatalouskoneasentajan ammattitutkinnon tutkinnonperusteiset asiat ja Valtra opettaa heidän erityisosaamistaan vaativat asiat. Lisäksi opiskelijat työskentelevät oppisopimuksella koko ajan Valtralla, sanoo asiakkuusvastaava Olavi Piispanen Pokelta.

Poken lähipäivät pidetään pääsääntöisesti Tarvaalan modernissa oppimisympäristössä Forestori-hallissa, joka on suunniteltu juuri raskaskoneiden huoltoon ja korjaukseen.

Poke ja Valtra aloittavat myös metallialan perustutkinnon kanssa uudenlaisen Valtra-polun, johon voivat hakea kaikki ensimmäisen vuoden metallialan opiskelijat. Valtra-polussa opiskelijat ovat työssäoppimassa Valtran eri osastoilla ja tutustuvat näin yrityksen toimintaan. Valtralla puolestaan tutustutaan opiskelijoihin ja tehdään heistä mahdollisesti tulevia valtralaisia.

– Meillä on ollut paljon hyvää yhteistyötä Valtran kanssa. Olemme esimerkiksi pitäneet Valtran huoltoverkostolle näitä maatalouskoneasentajan ammattitutkintoja, sanoo Piispanen.

Vastaa