ÄKS

POKElle hyvä mitalisaalis Taitaja2018 -kilpailuista

18.05.2018 11:15 (muokattu 18.05.2018 13:10)
Poken opsikelijat kahmivat mitaleita Taitaja2018-kilpailuissa Tampereella. Iiro Kotamäki (vas.) voitti hopeaa elektroniikassa ja Alvari Mäkinen sekä Ville Pöyhönen kultaa parina koneenasennus ja kunnossapito -lajissa.
Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus eli POKE nappasi kaksi mitalia Tampereella pidetyissä Taitajat 2018 -finaaleissa 17. toukokuuta.

Kolmannen vuoden opiskelijat Ville Pöyhönen ja Alvari Mäkinen kilpailivat parina sarjassa koneenasennus ja kunnossapito, josta he voittivat kultaa. Toisen vuoden opiskelija Iiro Kotamäki kilpaili elektroniikassa ja voitti hopeaa. Pöyhönen ja Mäkinen opiskelevat metallialaa ja Kotamäki ICT-alaa. Kaikki nuoret asuvat Äänekoskella.

Taitaja2018-tapahtumassa kilpailtiin ammattitaidon suomenmestaruuksista.

Taitaja2018-kilpailu järjestettiin 14. – 17.5. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kilpailussa miteltiin osaamisesta noin 45 eri ammattialalla, ja kilpailijoita oli yli neljäsataa. Tapahtuma on myös merkittävä ammatilliseen koulutukseen hakeutumisen esittäytymistilaisuus. Kymmenet tuhannet kävijät näkivät suuren kattauksen ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksia kilpailualueella sekä erilaisissa oheistapahtumissa.