Poken digilabin avajaisissa katsottiin tulevaisuuteen


Pekka Ouli (vas.), Päivi Hakkarainen, Yanina Sivakova ja Lukasz Gierek esittelevät Digilabin 3D-tulosteita.

Pokella vietettiin maanantaina uunituoreen Digilabin avajaisia. 

 

Digilab on tila, joka keskittyy tulevaisuuden oppimismenetelmiin. Labista löytyy muun muassa huippulaitteet 3D-mallintamiseen ja -tulostamiseen sekä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden tekemiseen ja kokemiseen. Pelillisen oppimisen osaamista voidaan mallintaa Minecraftin avulla.

Tilaisuudessa esiintyivät muun muassa Lukasz Gierek puolalaisesta Radom Technical Schoolista sekä Yanina Sivakova kiovalaisesta Britannica Schoolista.

– Tuntuu, kuin olisimme tulleet tulevaisuuteen. Meillä ei ole julkisissa kouluissa tällaisia laitteita näihin verrattuna, Gierek ja Sivakova kertoivat nauraen.

Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari kertoi, että joukko Poken opiskelijoita tekee ensi kesänä oppisopimuksella markkinointimateriaaleja kaupungille Digilabin innoittamana. Tarkoitus on hyödyntää nuorten omaa kotiseututietämystä ja digiosaamista.

Poken Pekka Ouli kertoo, että avajaisten verkkolähetystä seurattiin muun muassa Egyptissä ja Uudessa-Seelannissa.

– Sieltä tuli viestiterveisiä ja kannustusta uuteen. Paikan päälle tulleet Puolan ja Ukrainan vieraamme ovat vierailleet jo Kapeenkoskella kalastamassa ja tutustuneet Poken tapaan opiskella, Ouli kertoi.

Lisää aiheesta 25.4. ÄKSässä.

Vastaa