Poliisi-tv: Ei hyssyttelyä pedofiileille-sivusto laillisuuden rajamailla


Poliisi-tv:n kuvaukset ÄKSän toimituksessa.

STT kertoo, että tänään TV2 nähtävä Poliisi-tv:n haastattelema pedofiilienmetsästäjäien ylläpitämä FB-sivusto kiikkuu ja liikkuu lain rajamailla. Poliisi-tv:n haastattelussa nähdään äänekoskelaiskaksikko Mikko Parantainen ja Miika Salonen.

Sosiaalisessa mediassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen tietoja voi lukea Facebookista Ei hyssyttelyä pedofiileille -sivustolla, jossa julkaistaan tuomion saaneiden nimiä ja kuvia.

Poliisi-tv:n haastattelema rikosoikeuden professori Jussi Tapani pitää sivuston sisältöä osin kyseenalaisena. Rikosnimikkeinä kyseeseen voisivat tulla muun muassa kunnianloukkaus tai yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen.

Tietojen julkaisuun liittyy myös eettisiä kysymyksiä. Esimerkiksi sivustolla nimetyillä tekijöillä voi olla samannimisiä syyttömiä kaimoja tai tekijän nimen julkaisu voi paljastaa uhrin henkilöllisyyden.

Kaksi sivuston perustajista kertoo ohjelmassa, että ryhmä pyrkii informoimaan ja suojelemaan kansalaisia. STT tavoitti Facebookin kautta Mikko Parantaisen.

– Nimeämme ihmisiä tuolla sivulla, kun saamme jutusta tuomion oikeudesta tai juttu on ollut lehdessä nimen kera, hän sanoo STT:lle.

Vastaa

 1. Arttu

  Pojat ovat hommanneet itsensä liriin tajuamatta yhtään, minkä kanssa sössivät. Jutussa mainittiinkin pahin mahdollinen asia, eli koska samannimisiä on paljon ja tuomitun kuva pitää etsiä muualta (huppari päässä kun ei ketään tunnista), erehtymisen vaara on ilmeinen.

  Syyttömät tulevat kärsimään idioottien tekosista. Idiootteja ovat ne, jotka lähtevät lynkkaamaan poikien typerän ja moraalisesti tuomittavan sivun perusteella ja osuvat syyttömään sivulliseen.

  Hakekaa huviksenne etu- ja sukunimikaimojanne vaikka puhelinnumerohakupalveluilla; minullakin on 21 kaimaa ja yksi sellainen pariskunta, joilla on samat nimet kuin minulla ja puolisollani. Tämä maa on kerho.

  Vastaa
  1. Mika

   Ei sivulla kannusteta ketään lynkkaamaan, vaan julkaistaan nimiä ja kuvia jotta tällaiset pedot osataan kiertää kaukaa. Lynkkaajia ja oman käden oikeudella toimivia ihmisiä on ilman tätä sivustoa paljon ja se ero niissä onkin, että niissä retostellaan vain nimillä ja niitä sekaannuksia voi tulla helpommin. En ole vielä kertaakaan sekoittanut yhtäkään näistä tuomituista toisiin samannimisiin ihmisiin, kun olen kuvat nähnyt. Miksi näistä kommentoijat eivät ole edes tutustuneet koko asiaan, laukovat vain mielipiteitään?

   Vastaa
   1. jykä

    Mahtavaa että tälläinen sivusto on olemassa. Syyttömillä kansalaisilla tuskin on minkäänlaisia huolia sivuston suhteen ja muut saavatkin olla huolissaan…

    Vastaa
 2. Petra

  Kolme asiaa.

  1. Se mihin keskittyy, se lisääntyy. Osa rikospoliiseista ym. joutuu tekemään tuota paskan kaivamista työkseen ja se on varmasti sairasta ja raskasta. Siviilit kun lähtee uppoutumaan siihen paskan maailmaan ilman työnohjausta, niin helposti lähtee isopyörä heittämään. Ihmettelen tuota suunnatonta kiinnostusta noin sairaisiin rikoksiin.Mistä se juontaa juurensa? Miksi se kiinnostaa noin älyttömästi? Ja mitä tuolla saadaan aikaiseksi, muuta kuin kulutetaan aikaa sairasta paskaa tonkien ja omaa päätä niillä rikoksilla ruokkien?

  2. Jos mietitään niitä lapsia, jotka pedofilian uhreiksi usein joutuvat. He ovat niitä, joilla ei ole käsitystä siitä, millainen voi olla terve suhde aikuiseen. Heillä ei ehkä kotona vanhemmat jaksa keskittyä heidän asioihinsa. Ehkä vanhemmat käy töissä ja keskittyvät sitten niin paljon johonkin muuhun, että lasten tarpeet sivuutetaan. Ehkä isä ei kerkeä ja jaksa kiinnostua lapsensa touhuista, koulusta, iltasaduista, leikeistä, harrastuksista, kun kaivelee jotain sairaita rikoksia päivästä toiseen. Ja silloin lapset lähtevät helposti hakemaan sitä huomiota ja hyväksyntää niiltä jammuilta, joilla on kyllä keinot antaa huomiota. Ehkä tuo pedofilian vastustaminen kannattaisi aloittaa siitä, että on miehenä suoraselkäinen ja isänä turva omille lapsilleen.

  3. Kun ihminen listaa paperille oman ajankäyttönsä, näkee mikä on elämässä tärkeintä ja kuvastaa omia arvoja. Yleensä perheellisillä se menee siihen, että työ vie ison osan ajasta ja sitten muutama kerta viikossa jotain liikuntaharrastusta/,kulttuuria ja loppu aika vietetään ilolla perheen kanssa. Jos listan kärkeen tulee työ ja heti perään pedofiliaan keskittyminen, niin epäilen arvomaailman olevan turvaton myös omille lapsille. Se mihin keskittyy, se lisääntyy.

  Vastaa
  1. Äiti

   Nimet kuvat syntymävuodet ja tuomiot isolla lehteen vaan, ettei tule epäselvyyksiä. Ei tarvitse kenenkään tonkaa tietoja sitten kun ne kunnolla julkaisee.

   Vastaa
  2. Mika

   Varsinaista sontaa petralta. Vai on ne uhrit kaikki vaan valmiiksi rikkinäisiä lapsia? Miten sinäkin voit suojella sitä lastasi, jos ukko ottaa koulumatkalla lapsesi pakettiautoon ja käyttää hyväkseen. Oksettavan yksisilmäistä väittää moista, että ne jotka uhriksi joutuvat ovat valmiiksi kieroutuneet kasvatuksellisesti. Jotain rajaa hei. Tunnen useita hyväksikäytettyjä ja tuo on jo LOUKKAUS heitä kohtaan tuo Petran kirjoitus. Suorastaan oksettavan yksisilmäistä lätinää. Hyväksikäytettyjä lapsia on kaikenlaisista perheistä ja se on kauhistuttavaa. Ja jos vanhemmat ovat Petran kaltaisia ihmisiä, jotka väittävät silmät kirkkaina, että ei minun lapsille tapahdu mitään koska olen niin hyvä äiti, niin häpeä hyvä ihminen. Kaikenlaista sitä netistä lukeekin.

   Vastaa