Poliisiasema Äänekoskelle parhaimmillaan jo ensi vuonna


Sisä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kari Hemminkin, poliisipäällikkö Timo Vuola ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen istuivat yhteisen pöydän ääreen .

Sisä-Suomen poliisin johto vieraili Äänekoskella torstaina 1. helmikuuta keskustelemassa muun muassa poliisiaseman saamisesta Äänekoskelle.

 

Tällä hetkellä Sisä-Suomen poliisi käy neuvotteluja poliisihallituksen, Senaatti-kiinteistöjen ja kaupungin kanssa eri vaihtoehdoista poliisiaseman palauttamiseksi Äänekoskelle.  Nopein vaihtoehto olisi muuttaa Hirvaskankaalla sijaitsevan kauppakeskus Spektrin tilat poliisiasemaksi.

– Nopeimmassa tapauksessa poliisiasema voisi olla toiminnassa ensivuonna. Uudisrakennuksessa menisi luultavasti pitempään, poliisipäällikkö Timo Vuola sanoo.

Mikäli neuvotteluissa päädytään uudisrakennukseen todennäköisimmät paikat poliisiasemalle ovat entisen terveyskeskuksen tontti ja uuden paloaseman tontti Palomäen kentällä. Poliisin palaaminen entisiin tiloihinsa Torikadulle on täysin poissuljettu.

– Ei missään tapauksessa palata niihin tiloihin, se on päivän selvä asia. Emme ole tätä vaihtoehtoa edes pohtineet, Vuola toteaa.

Poliisijohdon mukaan poliisiaseman saaminen on tällä hetkellä Sisä-Suomen poliisin kärkihanke, jota viedään hyvin aktiivisesti eteenpäin.

– Olisi erittäin tärkeää saada Äänekoskelle täyden palvelun poliisiasema, jossa olisi tutkintatilat, lupa-palvelut ja poliisivankila. Hyvän, turvallisen ja terveen aseman saaminen pohjoiseen Keski-Suomeen on poliisitoiminnalle erittäin tärkeää, Vuola sanoo.

Myös Äänekosken kaupunki sekä Äänekosken alueen poliisihenkilöstö ovat aktiivisesti mukana hankkeessa. Äänekosken kaupunki on kaupunginjohtaja Matti Tuonosen mukaan tasaisin väliajoin ollut yhteydessä poliisihallitukseen asian pohjalta.

– Vähintään puolen vuoden välein on kirjelmä lähtenyt poliisihallitukselle tästä asiasta. Jos asia etenee, niin me lähdetään vaikka huomenna neuvottelemaan jatkosta, Tuononen sanoo.

Äänekoski on ollut ilman kunnon poliisiasemaa jo kesästä 2013 saakka, jolloin poliisitoiminta siirtyi väistötiloihin Torikadulla. Vuonna 2014 poliisiasema lopetettiin kokonaan. Maaliskuussa 2015 Poliisin lupapalvelut saivat toimitilat Mercuria-kiinteistöstä.

– Kyllä tässä on mennyt jo aivan liian pitkään ilman kunnon tiloja, apulaispoliisipäällikkö Kari Hemminki sanoo.

Pitkä prosessi on poliisijohdon mukaan nyt hyvässä käynnissä.

– Viimeisen vuoden aikana on tuuli kääntynyt ja meille on tämän hankkeen kanssa näytetty vihreää valoa. Juna kulkee nyt oikeaan suuntaan, mutta valitettavasti nämä prosessit ovat hyvin hitaita. Olen optimistinen, mutta vielä vaaditaan kärsivällisyyttä, Vuola sanoo.

Vastaa

  1. Väinö

    Eikö valtiolla tosiaan ole rahaa sen verran että rakentaa uudet tilat esim. pelastuslaitoksen / sairaalaan lähettyville, jotta tärkeät tahot ovat lähekkäin ja niistä on hyötyä toisilleen ja kansalaisille kuin että poliisilaitos on 15km päässä ?

    Mitä järkeä lähteä korjaamaan / muuttamaan vanhaa kiinteistöä ja tehdä mittavia muutostöitä kyseiseen rakennukseen, jotta se soveltuisi Poliisin käyttöön, jos kerta jo 5v odottanut tiloja niin onko ongelma odottaa että pääsee suoraan uusiin tiloihin?

    Hyvin on pidetty Spektrin vuokralaiset ajantasalla tästä asiasta, eipä ole ihme että täältä yritykset lähtevät. Juurihan Valtrakin teki sinne remontin toiseenpäähän ja järjestävät koulutusta nuorille ja ajelevat traktorilla päivät pitkät siinä. Eipä taida auttaa kuin etsiä tai rakentaa uudet tilat firmalle.

    Vastaa