Puolustuspään virheet kostautuivat – HNMKY karkasi helppoon voittoon

07.01.2018 20:46
Joni Pohjonen pelasi erinomaisen ottelun.

Miesten B-divisioona palasi joulutauolta sunnuntaina. Äänekosken Huiman vieraaksi saapui Helsingin NMKY. Vauhdikas ja koririkas ottelu kääntyi lopulta toisella puoliajalla vierasjoukkueelle, joka vei arvokkaat sarjapisteet mukanaan loppulukemin 81–100 ( 28–25, 25–30, 12–20, 16–25).

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Helsingissä Huima jäi täysin vastaantulijaksi ja hurjaa vauhtia pitänyt Namika pakotti äänekoskelaiset lukuisiin menetyksiin. Tällä kertaa Huiman oli tarkoitus pystyä vastaamaan tempoon.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue onnistuikin siinä hyvin. Ajoittain nähtiin ehkäpä kauden parasta hyökkäyspeliä ja ero kasvoi muutamaan kertaa kymmeneen pisteeseen. Aina helsinkiläiset kuitenkin hilasivat itsensä tuntumaan.

Henry Boyd piti jälleen hurjaa vauhtia. Tällä kertaa virhevaikeudet sotkivat taskuraketin ottelua.

– Ensimmäisessä kohtaamisessa meillä ei ollut mitään jakoja. Ennen tätä peliä puhuttiin, että meidän pitää pystyä vastaamaan tempoon, että voidaan alkaa puhua ottelun voittamisesta. Tänään kun sitten pelattiin kovalla tempolla, niin alkoi tulla virheitä puolustuspäässä, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet tekivät yli 50 pistettä, mikä on poikkeuksellisen paljon Huiman otteluun. Toisella puoliajalla sama meininki jatkui, mutta valitettavasti vain toisella joukkueella. Namika pystyi pakottamaan äänekoskelaiset vaikeisiin ratkaisuihin, kun taas toisessa päässä Huiman apupuolustus ontui ja vierasjoukkue pääsi nostelemaan helppoja kuppeja.

Ehkäpä kauden parasta otteluaan pelanneen Sami Mäntymaan ottelu päättyi ikävään loukkaantumiseen.

– Namika pelaa nopeata peliä, jatkuvasti tulee erilaisia skreenejä niin koko ajan pitäisi olla hereillä. Me vähän mietittiin mennäänkö auttamaan vai eikö mennä, niin sitten jäädään helposti puoleen väliin, mikä on kaikkein huonoin vaihtoehto, Sten avasi puolustuksen ongelmia.

Vaikka eroa tuli lopulta lähes 20 pistettä olisi ottelu ollut voitettavissa. Huiman hyökkäyspeli ja myös puolustuspeli koki pahan kolauksen 25 minuutin kohdalla, kun erinomaista ottelua pelannut Sami Mäntymaa loukkasi pahannäköisesti nilkkansa. 16 pistettä ja kolme levypalloa ennen loukkaantumistaan kirjannut Mäntymaan vamman vakavuus ja mahdollisen pelitauon pituus selviää tarkemmissa tutkimuksissa.

Jarmo Uecker esiintyi edustusjoukkueen paidassa lähes viiden vuoden tauon jälkeen.

Mäntymaan lisäksi Huiman onnistujia olivat erinomaisen ottelun korinalla pelannut Joni Pohjonen (21/7), virhevaikeuksista kärsinyt Henry Boyd (14/3/4 syöttöä) ja vahvasti aloittanut Roni Hyvärinen (13/2). Joukkueeseen joulutauolla liittyneillä Henri Kajander (1/4/3 syöttöä) ja Jarmo Ueckerilla (7/2) oli ymmärrettävästi vielä pelirytmi hieman kateissa. Etenkin Uecker kuitenkin näytti, että hänestä tulee olemaan Huimalle vielä paljon iloa. Fyysisesti kovassa kunnossa olevan pelaajan arvo nousee, etenkin jos Mäntymaa ei ole pelikuntoinen vähän aikaan.

Huiman seuraava ottelu on 13.1. vieraissa Aalto-Basketia vastaan.

Vastaa käyttäjälle TapioPeruuta vastaus

1. Huimafani sanoo:

Onnetonta oli myös tuomaritoiminta. Tuomarit olivat keskenääkin jo aivan eri sivulla. Huonoja vihellyksiä ja ihmeelliistä hyvittämistä. Kantti ei kestä korisliigassa tehdä tälläisia tuomioita niin sitten pitää ottaa roolia näissä alasarjan peleissä. Ego leijui kaverilla liikkarin katossa asti. Jos kv. statuksen omaava tuomari on mielestään liian hyvä näihin kirkonkylillä pelattaviin peleihin niin ei kannattaisi tulla sitten ollenkaan pilaamaan näitä pelejä ja nostamaan iitseäön kentän hahmoksi. Nää on tällä kylällä 300 hengelle ainoita sunnuntai päivän iloja.