Pysäkki ovasi ovensa – rento kohtaamispaikka tarjoaa nuorisolle tilan missä olla


Tuire Liimatainen ja Sofia Hakkarainen iloitsevat uudesta kohtaamispaikasta, Pysäkistä.

Suolahdessa, Keiteleentie kolmosessa, eli entisessä Lökän Baarissa on käynyt remonttisutina. Pari kuukautta on putsattu vanhan baarin henkeä pois seiniltä, katosta ja lattiasta. Iltakahvila Pysäkki avasi ovensa maanantaina.  

 

Pysäkin ylläpitäjänä toimii Suomen Siniaalto ry. Vastaava päihdetyöntekijä Sofia Hakkarainen puhkuu intoa uuden edessä.

– Tämä on jo kolmas toimipiste täällä Äänekoskella, minkä olemme saaneet laittaa alulle. Tämä uusin vaikuttaa jo heti kärkeen mielenkiintoiselta projektilta, Hakkarainen laskee.

Takana on melkoinen remontti. Vanhasta baarista muistuttaa alkuperäiset tiski sekä sermit.

– Lattia ja katto ovat vanhaa, muuten laitoimme kaikki uusiksi.

Ja mukavalta näyttääkin. Pysäkiltä tapaa myös lähihoitaja Tuire Liimataisen, joka kiteyttää Pysäkin olevan rento ja päihteetön kohtaamispaikka.

– Tarjoamme rennon ja mukavan kohtaamispaikan, joka on päihteetön ja avoinna myös iltaisin. Meiltä löytyy valmistuotteiden lisäksi myös itseleivottua makeaa ja suolaista vaihtelevissa määrin. Ja avoinna olemme joka päivä, Liimatainen sanoo. 

Pysäkin pyörittämisestä vastaa neljä Siniaallon ammattilaista. Mukaan toivotaan myös vapaaehtoisia toimijoita.

– Taustalla ja tukena ovat myös Äänekosken kaupungin arjen tuki, Äänekosken seurakunta, mielenterveys Ilona sekä Yhdessä ei olla yksin -projekti. Teemme ennaltaehkäisevää päihdetyötä, kaikille avoimien nuorten iltojen merkeissä. Täällä voi pelata biljardia, heittää dartsia, laulaa karaokea, olla tietokoneella tai katsella televisiota. Tai vain olla, Hakkarainen sanoo.

Pysäkki Suolahdessa osoitteessa Keiteleentie 3

Aukioloajat joka päivä klo 12-20, paitsi perjantaisin klo 22 saakka. 

Vastaa