Rallitunnelma oli huipussaan Äänekosken ensimmäisellä erikoiskokeella


Jari-Matti Latvalan hurjastellessa ohi, nousi ilmaan tuhansia kamerakännyköitä.

Äänekoski EK 5 starttasi Koivistonkylällä tarkasti kello 11.36.

 

 

Äänekoski EK 5:sta oli saapunut seuraamaan tuhansia ihmisiä ympäri maan ja maapallon. Jo paria tuntia ennen kisaa liput liehuivat, ralliradiot huusivat ja ihmiset etsivät parhaita paikkoja MM-rallin seuraamiseen. Kuumaan keliin oli varauduttu juomapulloin, sateenvarjoin ja viuhkoin.

Virolaiset Rando ja Hans saapuivat Keski-Suomeen kannustamaan maanmiestään Ott Tänakia.
– Kyllä hän voittaa! Hän on paras, Rando vakuuttaa.
– Meillä on ollut tosi kivaa Suomessa. Yritämme nähdä mahdollisimman monta erikoiskoetta ennenkuin lähdemme sunnuntaina, Hans sanoo.

Rando ja Hans hurrasivat Ott Tänakin puolesta.

Sauli ja Kari Kemppainen kehuivat Äänekosken erikoiskokeen sujuvia järjestelyitä.

Karstulasta ja Seinäjoelta saapunut isä-poika-pari Kari ja Sauli Kemppainen nauttivat Äänekosken erikoiskokeesta täysin rinnoin.
–  En ole mikään moottoriurheilun harrastaja, vaan harrastan tätä tunnelmaa! Ja haluan nähdä, miten autolla voi ajaa kovaa. Minä olen sitä ikäluokkaa, että rallia tuli seurattua jo Timo Mäkisen aikana. Nyt sain pojankin houkuteltua mukaan, viettämään vähän isä-poika-aikaa, Kari sanoo.
– Täällä on ihan älyttömän hyvät järjestelyt. Heti kun Nelostieltä käännytään on hyvät opasteet, hyvät parkkialueet, katsomisalueet ja valvonta toimii, Sauli kehuu.
– Ihan käsittämättömän hyvin on pieneen kylään saatu mahtumaan MM-ralli. Ja hyvä, että tästä on hyötyä kyläläisillekin. Aiomme tukea kylää ostamalla ruokaa ja juomaa kyläläisten kojuista, miehet lupaavat.

Miehillä ei ole ylivoimaista suosikkia, mutta suomalaisten puolia pidetään.
– Kyllä se varmaan tuo Latvala on kovin. Ja tietenkin Rovanperä, miehet pohtivat.

Minna Laaksonen sekä Joni Mäkelä lähtivät lastensa kanssa rallihumuun rallibussilla.

– On hyvä, että rallibussilla pääsee näin kätevästi tähän koululle ja tästä nopeasti erikoiskokeelle, Toyota-tallin lippua innokkaasti heiluttava Laaksonen kehuu.
– Ihan hyvällä fiiliksellä tänne tultiin. Aiemmin ollaan oltu Harjun ja Killerin erikoiskokeita seuraamassa poikien kanssa, mutta nyt tultiin tänne. Olemme niin pitkään kuin jaksetaan ja eväät riittää, Mäkelä sanoo.
– Ei paljoa tarvinnut poikia aamulla patistella lähtemään, Laaksonen sanoo.
– Paljon kello on? Joko se alkaa? Oskari ja Sakari Laaksonen sekä Iiro ja Konsta Mäkelä kyselevät kun ensimmäiseen lähtöön on aikaa vielä yli puoli tuntia.

Eija Korhonen oli löytänyt päiväkirjansa välistä aarteen, jota esitteli tyytyväisenä ostaessaan lippua erikoiskokeelle.
– Katsokaa, se on Suurajojen lippu vuodelta 1979 se on maksanut 15 markkaa. Taisi muuten olla Suolahdessa, Sirkkaharjulla se kisa, Korhonen naurahtaa.

Minna Laaksonen sekä Joni Mäkelä (takana) toivat rallihumuun myös molempien lapset Oskarin, Sakarin, Iiron ja Konstan.

Eija Korhonen oli esitteli ylpeänä Jyväskylän Suurajojen pääsylippua vuodelta 1979.

Vastaa