Ravintola Keiteleen pääsiäiskattaus oli menestys – legendaariset naistentanssit tekee paluun


Juha Willman ja Esa Sääskilahti olivat yhtä hymyä kahden täyteen buukatun pääsiäiskattauksen jälkeen.

Ravintola Keiteleen uudet omistajat ovat yhtä hymyä, sillä ensimmäinen suuri kattaus onnistui yli odotusten. Tulevaisuudessa Keitele täyttyy monipuolisesta ohjelmasta ja tietenkin hyvästä ruoasta. 

 

Juha Willman huokaisee syvään. Hän ei uskonut, kun kuuli ettei pääsiäispöytä kiinnosta kansaa. Onneksi he Esa Sääskilahden kanssa uskoivat intuitioonsa. Pääsiäissunnuntain kaksi kattausta myytiin loppuun ja lähes puolentoistasataa asiakasta lähti Hotelli Keiteleen mäkeä alas kylläisenä.

– Kyllä yllätti. Meille sanottiin, ettei tänne ketään tuli, vaan kylläpä tulikin talo täyteen ja kahdesti, Willman iloitsee.

Willman ja Sääskilahti ovat isännöineet Hotelli Keiteleen ravintolaa muutaman viikon ajan. Ensimmäisten viikkojen aikana positiivinen  tunne paikasta on vain voimistunut.

– Tästä oli helppo jatkaa, sillä Hotelli Keitele on hyvän ruoan maineessa. Lähdimme muuttamaan lounasta siten, että aina on tarjolla myös kolmas vaihtoehto. Salaattipöytä on uudistettu ja muutenkin olemme tuoneet kattaukseen omaa kädenjälkeä. Tykkäämme säilöä, joten maistamaan pääsee myös metsien ja syksyn sadon antimia. Lounaspöytään tuomme myös makuja maailmalta, kuten Italiasta, Espanjasta ja Kreikasta, näistä teemoista ilmoittelemme sitten erikseen,  Willman sanoo.

Pääsiäskattaus oli monipuolinen paketti. Alkupalapöytää kiertäessään lautanen täyttyi kukkuralleen, vaikka otti kutakin sortimenttia vain lusikallisen verran. Pääruokana oli itseoikeutetusti lammasta niin paistina kuin pyöryköinäkin, kalan ystäviä hemmoteltiin lohi-kampelarullilla. Myös blinit olivat saaneet menusta tilaa. Jälkiruokana marenkikuorrutteista täytekakkua sekä mämmiä.

– Palaute on ollut hyvää, ja oli mukava nähdä, että asiakkaat viihtyivät, Willman sanoo toisen kattauksen päätteeksi.

Keiteleen ravintolaan on tulossa monen sortin ohjelmaa. Erilaisia teemailtoja, halloweenia, venetsialaisia, toogabilettä ja naamiaisia. Mutta mikä hienoin uutinen onkaan, että tulossa on myös naisten tanssit!

– Myöhemmin keväällä järjestämme Viini ja Virsi -illan. Kerron viineistä ja virsiä tulee laulattamaan pappi Olavi Virtanen. Myös karaokea on kysytty, ja se on ehdottomasti kokeilun arvoinen asia. Tällä talolla on vahvat perinteet olla erilaisten ohjelmien näyttämönä, ja haluamme jatkaa perinnettä. Ja totta kai pöytä on taas koreana vappuna ja äitienpäivänä, Willman sanoo.

Mitään suurta remonttia ei ravintolasaliin ole tarpeen tehdä. Pientä somistusta ja oman käden jälkeä on toki luvassa.

– Kesäkauteen satsaamme avaamalla tuon etupihan terassin, johon paistaa aurinko koko päivän, Willman sanoo ja kertoo, että suunnitelmia on, mutta kaikki eivät ole vielä julkisia.

Willman ja Sääskilahti rakastuivat Hotelli Keiteleeseen ensisilmäyksellä. Myös Suolahti ja Äänekoski ovat näyttäytyneet maailmaa kiertäneelle kaksikolle positiivisena.

– Ostimme Keihästieltä jo talonkin. Tämä tuntuu paikalta, jossa on hyvä vanheta. Täällä on kaikki mitä ihminen tarvitsee: marketit ja terveyskeskus, Willman nauraa.

Vastaa