RIKOSILMOITUS: Huiman koripalloriidat nyt poliisin tutkittavana


Riitely Huiman koripalloilun ympärillä ei ota laantuakseen. Nyt seuran koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen on tehnyt asiaan liittyen rikosilmoituksen.

ÄKSän tietojen mukaan rikosilmoitus on tehty kunnianloukkauksesta.

Riita koskee Huiman SM-sarjassa pelanneen naisten joukkueen keväisiä käänteitä, joiden seurauksena valmentaja Mervi Nurmi irtisanoutui tehtävästään. Hyytiäisen näkökulmasta kyse on tapahtumasarjaan liittyvistä dokumenteista.

Rikosilmoituksellaan Hyytiäinen haluaa asiaan lopullisen selvyyden.

– Asiaan liittyviä dokumentteja on kaivattu. Olen nyt siirtänyt tutkinnan dokumentteineen poliisille, Hyytiäinen kertoo.

Hyytiäinen korostaa, ettei Huima ole asiassa osapuolena. Hän ei myöskään avaa, mistä rikoksesta hän ilmoituksen teki.

– Tutkinnallisista syistä en voi kuitenkaan sanoa asiasta enempää.

Hyytiäisen vaitonaisuudesta huolimatta on selvää, että rikosilmoituksen syynä ovat riidan vastapuolen julkisuudessa esittämät väitteet Hyytiäisen toiminnasta. Vastapuolella ovat toimineet Nurmen lisäksi kaksi muutakin pitkäaikaista Huima-aktiivia eli Matti Hämäläinen ja Simo Salmelin.

Poliisin tehtävänä on tutkia rikosilmoitus ja arvioida, onko rikosta tapahtunut ja käynnistää mahdollisesti esitutkinta. Jos näin käy, syyttäjä päättää lopulta asian viemisestä käräjille.

Jos poliisi katsoo, ettei kynnys ylity, voi asianomistaja nostaa käräjillä siviilikanteen.

Vastaa

 1. Rikosilmoitus ei ole leikin asia

  Äänekoskella nämä ’puuhanaiset’ vaan tekee rikosilmoituksia, ensin Tani ja nyt sitten tämä Hyytiäinen. Ois nyt poliisilla paljon tärkeämpääkin tehtävää kuin selvitellä kaikenlaisia sisäisiä riitoja. Jos nämä naisihmiset eivät osaa soppaansa itse selvittää, niin ovat asemaansa sopimattomia.

  Vastaa
  1. Osku

   Kukahan tätä soppaa todella keittää. Eihän näillä vanhoilla tahoilla ole mitään tekemistä näiden asioiden kanssa, eihän. Ei tarvitse mokomaa p…aa kuunnella enää näiden suusta varsinkin kun on niistä nyt eroon päästy. Hyvä että selvitetään niin jospa huomaavat itsekin missä haavemaailmassa elävät.

   Vastaa
   1. väiski

    Kyllähän nämä valtataistelut olisi voitu sovinnollisesti hoitaa. Nyt jää paha maku kaikkien mieleen. Tällä toiminnalla menetätte sponsorit jotka rahoittaa huimankin toimintaa.
    Yhteen hiileen puhaltamalla kaikkia vetäjiä ja pelaajia kunnioettaen jospa kävisimme päivään huomiseen.

    Vastaa
  2. N

   On asiallista tehdä rikosilmoitus jos epäilee rikosta. Jokaisella on oikeus tehdä niin. Jopa naisella.

   Vastaa
 2. Erkki Kautto

  Laura Hyytiäinen sanoo,että poliisitutkinta ei koske Huimaa.Luulen,että kun sotkut selvitetään näin niin asialle saadaan pista.En usko ,että ponsorit hylkäävät,paremminkin ovat tyytyväisiä kun asiat selvitetään.Hyytiäinen on irrottanut tästä asiasta Huiman.

  Vastaa