Rikosten määrä Äänekoskella laskussa – väkivaltarikoksissa selvä nousu


Äänekoskella poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä väheni yli 15 prosentin verran.

 

Omaisuusrikokset vähenivät lähes kolmanneksella, luvatta tunkeutumalla tehdyt varkaudet yli 35 prosentilla, huumausaine rikokset 15 prosentilla ja liikennerikkomukset yli 16 prosentilla.

Nousussa ovat ainoastaan olleet väkivaltarikokset, joiden erittely on ikävää luettavaa. Pahoinpitelyjä on sattunut noin yhdeksän prosenttia aikasempaa enemmän ja tilastot kertovat, että pahoinpitelyt ovat siirtyneet julkisilta paikoilta yksityisiin paikkoihin.

Seksuaalirikokset ovat nousseet karmivat 35 prosenttia. Näistä rikoksista raiskaukset ovat nousseet jopa 80 prosenttia ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö noin 17 prosenttia.

Poliisin tietojen mukaan henkirikoksen yrityksiä Äänekoskella sattui viime vuonna neljä, mikä on tuplasti vuoteen 2016 verrattuna. Henkirikoksia ei vuoden aikana ollut yhtään. Myös väkivalta rikosten tutkinta aika on noussut noin seitsemällä prosentilla. Omaisuusrikosten selvitys on selvässä noususs (14 %)

Hälytystehtävien määrä Äänekoskella on hitusen pienempi aikaisempaan verrattuna, tarkemmin 0.89 prosenttia vähemmän. Kotihälytystehtävät puolestaan ovat nousseet yli 15 prosenttia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon tuli vuoden 2017 aikana 106 741 rikosta. Määrä kasvoi edellisestä vuodesta 2 622 rikoksella eli 2,52 prosenttia. Muutos oli suurelta osin seurausta liikennerikkomusten määrän kasvusta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon tuli vuoden 2017 aikana lähes 16 000 liikennerikosta. Määrä väheni edellisestä vuodesta lähes tuhannella rikoksella eli yli viisi prosenttia.

Ulkomaan kansalaisten osuus rikollisuudessa säilyi edellisen vuoden tasolla. Vuoden 2017 aikana rikoksesta epäiltyjen ulkomaan kansalaisten rikosten osuus oli 6,4 prosenttia rikoslakirikoksissa, joista liikennerikokset on rajattu ulkopuolelle. Asianomistajien kohdalla vastaava lukema oli 5,1 prosenttia. Vuonna 2016 luvut olivat 6,3 ja 5,7 prosenttia.

Vastaa