Robinson palloilee lentokentällä New Yorkissa – Emma Virtanen valoi uskoa tappioputken katkeamiseen


Emma Virtanen ei opinnoiltaan ehdi juuri treenaamaan Huiman mukana. Eväitä isompaan rooliin kyllä olisi.

Naisten Korisliiga
Huima–Kouvottaret 63–94 (32–52)

Ei sitten tullut seuraikoni, 47-vuotias Kenya Robinson Huiman avuksi. Ainakaan vielä.

Vaan tuskinpa yksi pelaaja olisi hetkessä kyennytkään kääntämään Huima-purtta. Niinpä sarjajumboksi jumittunut Huima koki jo kymmenennen perättäisen tappionsa.

– Kenya on ollut lentokentällä New Yorkissa jo kaksi päivää odottamassa, että pääsisi lentämään, Huiman valmentaja Mervi Nurmi kertoi.

Äänekosken-päässä konkaria odotetaan vähintään yhtä paljon.

– Tytöt odottivat Kenyaa kuin kuuta taivaalta. Hän pistää muut tekemään asioita ympärillään paremmin, Nurmi lupasi.

SEURAAVAAN peliin, ensi lauantain EBT-peliin Espoossa Robinson ehtinee. Kouvottaret-pelissä kauden parastaan esittänyt Emma Virtanen uskoo, että Robinsonin myötä joukkue nostaa tasoaan selvästi.

– Kyllä me voittoja vielä kaavitaan, Virtanen vakuutti.

Lähinnä divarikokemusta omaava 24-vuotias PuHu-kasvatti saapui täksi kaudeksi Huima-paitaan. Pelaamista haittaa se, että Virtanen opiskelee viikot Vierumäellä. Nurmen mukaan Virtanen ehti syksyllä treeneihin vain neljästi.

Riina Kärkkäinen johti Huiman peliä ja heitti kahdeksan pistettä.

Virtasta ei haittaa se, että Huiman kausi on ollut yhtä pyllymäkeä. Kouvottaria vastaan kolme kolmosta upottaneen 178-senttisen laiturin asenne on ainakin kohdillaan. Näin luottavaista puhetta harvoin kuulee kymmenen tappion jälkeen:

– Koripallo ei ole minulle ikinä pettymys. Ihanaa olla joukkueen mukana, mahtava päästä urheilemaan, me tehdään yhdessä töitä ja pyritään aina parhaaseen. Minuutit, korit ja voitot tulee, kun tekee hommia.

MATKAA toteuttamiseen on tosin vielä aika lailla. Kouvottaret oli ylivoimainen, vaikka seura antoi vain muutama päivä sitten kenkää niin sanotusti kentän ulkopuolella uuden vuoden aikaan törttöilleelle tehopelaajalleen Whitney Frazierille.

Huima avitti Kouvottarien toisen neljänneksen karkumatkaa paikkapuolustuksellaan. Sarjan parhaisiin kaukoheittojoukkueisiin kuuluva Kouvottaret kierrätti palloa nopeasti ja pääsi hyviin paikkoihin.

Lopputulos oli yhtä murhaa: yhteensä viisi eri pelaajaa heitti jakson aikana yhdeksän kolmosta eli 27 pistettä. Paljon muuta ei tarvittukaan, sillä kyseisten kolmosten lisäksi Kouvottaret pisti jaksolla koriin vain yhden kakkosen.

Kentän kuningatar oli Kouvottarien Brittany Carter (27/14), joka löi takamiesten kaksintaistelussa Huiman Jazmine Perkinsin (13/3) selvästi. Huimaa rokottamassa olivat myös aiemmin Liikuntataloa kotisalinaan pitäneet Kaisa Lind (16/5) ja Ulriikka Latvala (13/3).

HUIMAN kannalta löytyi sentään jotain muutakin positiivista kuin Virtanen. Pisteille pääsi peräti yhdeksän pelaajaa, ja pallonmenetyksiä tuli vain 11.

Jokaisesta positiivisesta signaalista on tässä tilanteessa kaivettava uskoa. Ja niitä voittoja pitää todellakin alkaa tulla. Muuten Huiman komea ja uskomattoman pitkä taival naisten pääsarjassa päättyy kauteen numero 22.

Ottelun tilastot

 

 

Vilma Suomi osui kaaren takaa kahdesti.

Vastaa