Sähköinen puukauppa helpottaa sekä myyjää, että ostajaa


Metsä Group on ollut alusta saakka mukana kehittämässä puun myyjien ja ostajien yhteistä sähköistä puukauppapaikkaa, Kuutiota.

 

Sähköinen puukauppa on hyvä keino helpottaa metsäomaisuuden hoitoa ja aktivoida puukauppaa.

Puun myyjien ja ostajien yhteinen sähköinen puukauppapaikka Kuutio on mainio esimerkki hyvässä yhteisymmärryksessä toteutetusta hankkeesta. Kuution ansiosta aktiiviset metsänomistajat voivat tehdä tarjouspyyntöjä leimikoistaan Suomen Metsäkeskuksen ylläpitämän Metsään.fi-palvelun kautta kaikille palvelussa mukana oleville puun ostajille.

Yhteinen kauppapaikka tekee puukaupasta läpinäkyvämpää ja tuo mukanaan yhteiset pelisäännöt. Puun ostajat tekevät palvelussa puun myyjälle tarjouksen puista. Kun tarjous on hyväksytty, puukauppa viedään loppuun ostajan järjestelmissä.

– Odotamme, että Kuutio aktivoi puukauppaa. Omien kokemustemme mukaan metsänomistajat ovat kiinnostuneita sähköisistä palveluista. Omistajajäsenemme ovat voineet tehdä sähköistä puukauppaa pian kaksi vuotta. Alkuvuonna sähköisen puukaupan osuus oli jo 25 prosenttia, kertoo Metsä Groupin puukaupan ja metsäpalveluiden johtaja Yrjö Perälä.

Perälä sanoo, että puukauppa on tänä vuonna sujunut hyvin ja touko-kesäkuusta odotetaan vilkasta puukauppa-aikaa.

Vastaa