Sairauspoissaolojen määrä kasvussa – kaupungin henkilöstöraportti valmistui


Kaupungin työtekijät sairastavat keskimäärin valtakunnan tasoa enemmän.

Kaupungin hkilöstöraportti vuodelta 2018 valmistui. Suuri huoli näkyy sairauspoissaoloissa. 

 

Henkilöstöraportissa on kuvataan henkilöstövoimavaroja ja niiden käyttöä sekä henkilöstövoimavaroissa tapahtuneita muutoksia. Vuoden lopussa kaupungin henkilöstön pääluku oli 1369.

– Henkilöstöraportin avulla voidaan arvioida, kuinka kaupungin henkilöstötavoitteet ovat toteutuneet, hallintojohtaja Aleksi Heikkilä sanoo.

Keski-ikä kaupungin henkilöstössä on 48,8 vuotta. Naisia kaupungin palkkalistoilla on 864 eli 89 prosenttia, miesten osuus on 11 prosenttia eli kaupungilla työskenteli vuoden lopulla 107 miestä. Heikkilän mukaan sairauspoissaolojen osalta ei olla päästy tavoitteeseen, sillä sairauspoissaolojen määrä kasvoi 1,5 päivällä per työntekijä.

– Valtakunnan tasolla kaupungin työntekijöiden keski-ikä on valtakunnan tasoa korkeampi, ja tämä saattaa olla yksi tekijä sairauspoissaolihin, jotka ovat kasvaneet viime vuodelta, Heikkilä sanoo.

Kalenterivuoden jokaisena päivänä on keskimäärin töistä pois 65 henkilöä.

– Tälle tulee iso hintalappu, varsinkin silloin, kun on palkattava sijainen, Heikkilä laskee.

Viime vuonna poissaloja per työntekijä tuli keskimäärin 19,1 vuorokautta. Edellisvuoteen verrattuna lähes kolme päivää enemmän.

 

Vastaa

  1. Niki

    Antakaa ihmisten tehdä työt rauhassa. Moni on uupumuksen äärirajoilla jos ei ole sairaslomalla. Kohta on ne loputkin.

    Vastaa
  2. jarkku

    miten aleksi heikkilä voi olla mahdollista että et voi ymmärtää miksi sairaslomat lisääntyy äänekosken kaupungilla,jos kaupungilla ei ole edes kunnollista työterveyspalvelua,siis ei ole koskaan lääkäri paikalla ,joka kerta ohjataan terveyskeskukseen.jos on kunnollinen työterveyshuolto joka toimii,niin varmaan sairaspoissaolot vähenee ,tämän luulisi ymmärtävän jokainen.en todellakaan ymmärrä tällaista meinikiä.odotan kommenttia.

    Vastaa