SDP:n piirikokouksen kannanotto: Kohti EU-vaaleja


 

EU-vaalit ovat jo ovella. SDP:n piirikokous kirjasi ylös tavoitteita, yhtenä osana myös maakunnan raideliikenteen parantaminen. 

 

– Tulevat europarlamenttivaalit käydään hyvin epävarmoissa tunnelmissa. Brexit-prosessi on kesken, populistit haastavat unionin perusarvoja ja Venäjän voimapolitiikka luo epävakautta koko Eurooppaan, listattiin lauantain SDP:n piirikokouksessa Jyväskylän Aaltosalilla.

– Näissä olosuhteissa EU:n tulee puolustaa perusarvojaan ja osoittaa konkreettisilla toimilla unionin tärkeys kansalaisille, linjaa eurovaaliehdokas Yannick Lahti.

Suomen alkavalla puheenjohtajakaudella on mahdollisuus luoda kunnollinen perusta seuraavan parlamenttikauden politiikalle.

– Keskeiseen rooliin tulee nostaa ilmastonmuutoksen torjunta. Esimerkiksi päästökaupalla, lentoverolla ja sähköllä ja biopolttoaineilla käyvien autojen käytön lisääminen ovat tehokkaita keinoja markkinoiden ohjaamisessa, kannanotossa sanotaan.

Piirikokous toivoi, että Keski-Suomi on aktiivinen EU-rahoituksen saamiseksi maakunnan raideinvestointeihin.

– Tämä tulee nähdä ennen kaikkea panostuksena vähäpäästöiseen liikenteeseen. Oikeusvaltioperiaatteen kunnioittaminen tulee asettaa EU-rahoituksen ehdoksi. Tämä merkitsee muun muassa sitä, että Puolan ja Unkarin aluekehitysrahat tulee asettaa arvioinnin kohteeksi, kannanotossa linjataan.

Vastaa