Seikkailua ja ekologisuutta Kotakennäälle?


Anthony Murphyn piirtämät havainnekuvat eivät ole virallisia suunnitelmakuvia, vaan edustavat vaihtoehtoista visiota tulevaisuudesta.

Irlantilainen Suomessa työskentelevä arkkitehti Anthony Murphy kuuli Kotakennään alueen suunnitelmista, ja loi niiden pohjalta oman visionsa.

 
VISIOLLA ON myös nimi: Metsänlehti. Nimi toisi alueelle tunnettavuutta ja omaleimaisuutta.

–  Alue on lehden muotoinen ja ajatus on, että koko alue toteutettaisiin mahdollisimman paljon luontoa kunnioittaen. Esimerkiksi kaadettavat puut voisi käyttää rakennusten julkisivuihin. Kun ihmisten aika on ohi, koko alue voisi palata aikanaan luonnontilaan, Murphy sanoo.

Urbaaniin suunnitteluun erikoistuneen Murphyn visiossa Kotakennään alueelle nousisi muun muassa seikkailu- ja vesiurheilupuisto, joka toisi Äänekoskelle vireyttä, turismia ja työpaikkoja. Koko alue toisi Äänekosken imagoon uutta näkökulmaa.

– Äänekosken uusi identiteetti voisi liittyä ekologisuuteen ja siihen, että eletään luonnon kanssa, eikä sitä vastaan. Kun saksalainen turisti ajaisi Nelostietä pohjoiseen ja näkisi luonnonläheisen seikkailualueen, hän ajatelisi:  ”Das is gut!” ja jäisi Äänekoskelle, Murphy pohtii.

MURPHYN käsin tehdyt piirustukset eivät liity Ramboll Oy:n ja Äänekosken kaupungin tekemiin virallisiin suunnitelmiin, vaan esittävät uuden näkökulman alueen suunnitteluun.

– Tarkoitukseni on vaan tuoda esiin romanttisempi visio siitä, millainen Äänekosken tulevaisuus voisi olla. Aina ei ole hyvä jäädä kiinni tiettyyn kaavaan, vaan tarkastella asiaa laajemmin ja eri näkökulmasta, Murphy sanoo.

Seikkailuhenkinen visio Kotakennäänsalmen tulevaisuudesta.

Seikkailuhenkinen visio Kotakennäänsalmen tulevaisuudesta.

Vastaa

 1. Heikki Penttinen

  Nettitiedotus: uusintatiedotus kiirreellinen
  Vanhat Höyryveturit Äänekosken Suolahdessa valjastetaan kerrostaloja lämmittämään

  Asiasta neuvottelu Suolahden Kirjastossa 1.4.2017 klo 17.00.

  Siellä selvinnee, että mitkä keskustan kerrostalot ensimmäisenä ollaan liittämässä edulliseen Höyryveturilämmityspiiriin.

  Raportoi Heikki Penttinen Äänekoskelta

  Vastaa