ÄKS

Seppä jatkoi kultaputkeaan SM-maastoissa ”löysin jaloin” – Mustoset tekivät Koiviston Kipinää tunnetuksi

07.05.2018 12:04
Saija Seppä iloitsi taas Suomen mestaruudesta. Kuva: Heidi Lehikoinen.

Suolahden Urhon Saija Seppä oli yksi odotetuimmista mestareista SM-maastoissa Salon Perniössä viikonloppuna. Seppä otti jo neljännen perättäisen keväisen Suomen mestaruutensa, tällä kertaa 22-vuotiaiden naisten neljällä kilometrillä. Kakkoseksi nousi IF Kraftin Heidi Kuuttinen kuusi sekuntia hävinneenä, Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemi oli kolmas.

– Tuntui vähän lötköltä, jalat olivat vähän löysät. Ihan ok, muttei mikään paras päivä ollut. Tuntui voimakkaalta, mutta oli vähän löysät jalat, Seppä sanoi.

Koiviston Kipinä otti sen sijaan peräti kaksi SM-mitalia ja teki näin itseään tunnetuksi maan juoksumarkkinoilla. N40-sarjassa Katja Mustonen otti hopeaa vahvan loppuvetonsa ansiosta. Mestariksi juoksi viime vuoden yleisen sarjan maratonin suomenmestari, Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen.

– Tämä oli tahtomitali. Viime vuoden viidennestä sijasta jäi hampaankoloon ja päätin että tänä vuonna minä en ole se joka jää mitaleiden ulkopuolelle, kertoi Mustonen Koiviston Kipinän Facebook-sivulla.

Paremmaksi pisti nuorempi Mustonen, Anssi, joka kilpaili P13-sarjassa. Kipinän Facebook-sivujen mukaan Anssi tuli kilometrin väliaikapisteeseen kolmantena. Pian tämän jälkeen Anssi ja Kalannin Vankan Jussi Ankelo irtosivat pääjoukosta. Viimeiset sadat metrit pojat kävivät ankaraa taistelua kilpailun voitosta, jonka Anssi käänsi edukseen viimeisessä jyrkässä ylämäessä tehdyn rytminvaihdoksen myötä.

Mukana kisoissa oli myös Kipinän Tarmo Hyttinen, joka sijoittui M50-sarjassa 24 juoksijan joukossa 13:nneksi.

Urhon Jenna Maukonen sijoittui T15-sarjassa sijalle 42.