Seppo Hänniselle myönnettiin poliisipäällikön mitali ansiokkaasta työstä


Seppo Hänniselle myönnettiin Poliisipäällikön mitali järjestysnumeroltaan 13. Hän on saamastaan huomionosoituksesta yllättynyt ja nöyrän kiitollinen. 

 

Sumialainen Seppo Hänninen on toiminut Sisä-Suomen poliisiin neuvottelukunnassa vuodesta 2009 alkaen. Puheenjohtajana hän toimi viisi vuotta ja nyt hän istuu varapuheenjohtajan paikalla. Joulukuussa neuvottelukunnan kokouksessa kokous alkoi niin sanotusti esityslistan ulkopuolisella asialla, kun poliisipäällikkö kutsui eteen Hännisen ja puheenjohtaja Mikko Selinin. 

– Ajattelin, että mitä pahaa sitä on tullut taas tehtyä, kun poliisipäällikkö kutsuu puhutteluun, Hänninen nauraa. 

Pikkuhiljaa selvisi mistä on kyse. Hänniselle myönnettiin Poliisipäällikön mitali pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta poliisin neuvottelukunnan jäsenenä. 

– Pokattiin huomionosoitukset ja valtavien aplodien kera. Olen tästä kovasti otettu. 

Hännisen matka poliisin neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on hieman erikoinen. Äänekosken kaupunginvaltuuston valitsema henkilö muutti pois paikkakunnalta, ja Hänninen varamiehenä tuli hänen tilalleen. Sitten tulikin hyppäys suoraan syvään päähän. 

– Kokous oli viikon päästä. Jo aloituskahveja juodessa minulle väläytettiin puheenjohtajan paikkaa. Otin homman vastaan, ja vedin neuvottelukuntaa siihen asti, kunnes Keski-Suomi ja  Pirkanmaa yhdistettiin yhdeksi poliisipiiriksi, eli Sisä-Suomen poliisilaitokseksi. 

Alue on laaja, kuntia alueella on 45 ja etäisimmät poliisilaitokset ovat Urjala ja Pihtipudas, joiden  välimatkaa on 400 kilometriä. Asukkaita alueella on noin 775 000. 

– Kysyin edesmenneeltä kaupunginjohtaja Hannu Javanaiselta, jos jotakin tarjotaan, mitä teen. Hän sanoi, että otetaan kaikki vastaan mitä tulee. Jäin muutaman äänen päähän puheenjohtajuudesta vuonna 2014. Seuraavassa äänestyksessä ääniä jäi puuttumaan kuusi. Jatkan työtä varapuheenjohtajana kuluvan valtuustokauden loppuun saakka, Hänninen sanoo. 

Neuvottelukunnan jäsenet koostuvat alueella sijaitsevien kuntien edustajista. He tuovat neuvottelukuntaan terveisiä oman kuntansa asioista, muun muassa poliisin näkyvyydestä kunnan alueella.

– Olen vienyt viestiä muun muassa Äänekosken poliisilaitoksen tilanteesta ja sen rakentamisesta. Olen hoitanut hommaa muutenkin, teen luottamustyötä kentällä hoitaen oman osani. Olin vahvasti sen kannalla, että uusi poliisilaitos rakennettaisi parhaillaan rakentuvan paloaseman vireen. Ja niin nyt todennäköisesti tapahtuukin, Hänninen iloitsee. 

Poliisin resursseja on karsittu. 

– Olen epäillyt, tullaanko me pärjäämään. Nyt se on nähty, että tiukkaa se on tehnyt. Haja-asutusalueilla poliisi on liian kaukana, Hänninen huokaa. 

Sisä-Suomen poliisin neuvottelukunnassa on lähes 60 jäsentä, ja neuvottelukuntaan kuuluu myös poliisilaitoksen päällikkö. Kokoukset pidetään vuoroin Tampereella ja Jyväskylässä. Asetuksen mukaan poliisin neuvottelukunnan tehtävänä on seurata poliisin toimintaan vaikuttavan ympäristön kehitystä, sekä poliisin toimintaa, tehdä aloitteita poliisin toiminnan kehittämiseksi, sekä antaa lausuntoja poliisia koskevista asioista sekä käsitellä muut asiat jotka sen käsiteltäväksi toimitetaan. 

Vastaa