Seurakunta tarjoaa uusia lastenhoitopalveluita


Seurakunnalla käynnistyi elokuun lopussa kaksi erilaista lastenhoitopalvelua.

 

– Äänekoskella on ollut selkeä aukkokohta yksinhuoltajille kohdistetussa toiminnassa. Lähdimme tarjoamaan LapsiArkki-toimintaa perheille, joissa on 0-5-vuotiaita lapsia, ja joissa aikuinen kokee pyörittävänsä arkea yksin, seurakunnasta kerrotaan.

Lapset voi tuoda joka toinen maanantai-aamu LapsiArkkiin kello 9-11.30 välisenä aikana ja aikuinen voi käyttää ajan liikkumiseen, kaupassa käyntiin tai vaikka päiväunien ottamiseen.

Joka toinen maanantai toimii vuorostaan Muksuparkki, joka on avoin kaikille perheille,joissa on 0-5-vuotiaita lapsia.

– Molemmissa lapsiparkkitoiminnoissa lapsia hoitavat kolme seurakuntamme lastenohjaajaa. Muksuparkkitoiminnalle on ollut hyvin kysyntää, mutta LapsiArkki-toimintaan kaipaisimme lisää perheitä mukaan, seurakunnan väki kannustaa.

Äänekoskella kuitenkin on pelkkiä yksinhuoltajaperheitäkin tilastokeskuksen vuoden 2017 tilaston mukaan 629 kun avio/avopareja, joissa lapsia on vastaavasti 1 792.

LapsiArkkiin voi tuoda lapsen vaikkei olisi yksinhuoltaja. LapsiArkista voi olla apua esimerkiksi perheelle, jossa toinen puoliso opiskelujen/työn takia on viikot pois paikkakunnalta tai on sairas ja sen takia päävastuu perhearjesta on vain toisella puolisolla.

Molempiin lapsiparkkitoimintoihin voi ilmoittautua mukaan seurakunnan nettisivujen kautta tai numerosta 045 657 8938.  Paikka pitää varata etukäteen jokaiselle hoitokerralle erikseen edellisviikon perjantaina kello 9-10.30 mennessä.

Vastaa