Seutulippu on historiaa – uudet toimintamallit on nyt selvillä


Äänekoskelaiset joukkoliikenteen käyttäjät ovat olleet ihmeissään, kun pitkään käytössä ollut seutulippu poistui myynnistä toukokuun alussa, eikä korvaavasta tuotteesta ole ollut tietoa. 

 

 

Äänekoski-Suolahti yhteysvälin kesäajan liikenne alkaa palvelemaan uudella toimintamallilla maanantaista 4. kesäkuuta  alkaen.

Aikataulut julkaistaan Äänekosken kaupungin sivuilla keskiviikon 30. toukokuuta aikana. Loppuviikosta aikataulut näkyvät myös Matkahuollon sivuilla. Reitteihin ja aikatauluihin saattaa tulla lähiaikoina muutoksia, joista tiedotetaan kaupungin sivuilla. Liikennettä ajaa Jyväskylän Liikenne Oy:n lisäksi Pohjolan Matka.

Jyväskylän Liikenteen vuoroihin voi ostaa yhtiön oman mobiilikausi- tai sarjalipun. Äänekoski-Suolahti välille 30 päivän kausilippu maksaa 60-90 euroa, riippuen siitä onko kyseessä yli vai alle 10 kilometrin matka.

Myös Jyväskylä-Suolahti-Äänekoski välin kulkijoille on myös iloisia uutisia: Samassa Jyväskylän Liikenteen mobiilisovelluksesa Jyväskylä-Suolahti-Äänekoski välin hinta on 130 euroa kuukaudelta. Kausilippu käy kaikissa Jyväskylän Liikenteen vuoroissa alueen sisällä voimassaolonsa aikana.  Matkaan-mobiilisovelluksen saa kaikkiin Android ja iOs-matkapuhelimiin ja sen kautta voi ostaa useita erilaisia kausi- ja sarjalippuja.

Äänekosken kaupunki selvittelee yhä paikallisliikenteen seutulipun korvattavuutta esimerkiksi palvelusetelijärjestelmällä.

– Ensi viikolla ei ole käytössä Äänekoski -Suolahti yhteysvälin liikenteessä seutulipun korvaavaa tuotetta. Haluamme nyt perusteellisesti selvittää palvelusetelin toimivuutta ja lainsäädännön näkökulmaa, Äänekosken liikenneinsinööri Tuula Flyktman kommentoi.

MUOKATTU 30.5. klo 10.33: Lisätty Tuula Flyktmanin kommentit. 

Vastaa

 1. Minna Kuusjärvi

  Jos Äänekoski-Jyväskylä lippu käy ainoastaan Jyväskylän liikenteen vuoroihin, ei esim. Saarijärven risteyksen alueelle jäävän kannata tätä kuukausilippua ostaa. Tällä hetkellä Jyväskylästä tulee päivän aikana 7 linja-autovuoroa, joilla pystyy jäämään nelostiellä matkan varrelle. Näistä vain 3 on Jyväskylän Liikenteen vuoroja (viimeinen vuoro lähtee klo 15:20 Jyväskylästä). Eli ei tilanne näytä ainakaan paranevan ainakaan kaikkien kohdalla. Oma auto on välttämätön…

  Entäpä opiskelijat? Miten heille käy?

  Vastaa
 2. hege

  Miksei äänekoski-suolahti välillekin waltti-kortin käyttöön niinkuin se on jyväskylässäkin.

  Vastaa
 3. Anon

  Itse kanssa kuljen aamulla aikaisin Koivurannan liikenteen vuorolla Jyväskylään, joka on ainoa bussi jolla ehdin ajoissa kouluun Jyväskylässä. Nyt joudun siis ostamaan erikseen lippuja aina matkan yhteydessä koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Samoin joutuisin kyttäämään milloin pääsen takaisin kotiin Jyväskylästä bussifirman perusteella – Ompahan vähän kumma systeemi.

  Vastaa
 4. Annika

  Jyväskylä – Äänekoski välillä liikennöivän Jyväskylän Liikenteen vuoroja on supistettu huomattavasti 4.6. alkaen. Äänekoskelta lähtijät sekä 4-tien varrelta kyytiin nousevat ovat olleet huolissaan ja raivoissaan siitä, miten päästä töihin ja takaisin. Ensi viikolla ensimmäinen vuoro aamulla lähtee Äänekoskelta vasta klo 7.00. Sillä eivät kaikki ehdi kahdeksaksi töihin, kun Jyväskylän päässä on vielä kilometrien kävelymatka matkakeskukselta perille.

  Vuorojen supistaminen ei siis koske pelkästään Äänekoskelaisia, vaan myös meitä matkan varrelta kyytiin tulijoita. Ja meitä on monia, Uuraisilta, Laukaasta sekä Tikkakoskelta.

  Minulla itselläni työaika vaihtuu ja lasten hoitoaika pitenee vain sen vuoksi, että Äänekosken päättävä nainen halusi vähemmän linja-autovuoroja. Kyllä suututtaa.
  Ajatellaan vaan rahaa, eikä yhtään kuunnella meitä asiakkaita.

  Käytä siinä sitten julkista liikennettä, kun siitä tehdään niin hankalaa.

  200 yksityisautoilijaa ajaa päivittäin Äänekoskelta Jyväskylään. Minä en sitä halua tehdä.

  Minä toivon, ja moni kanssamatkustaja myös, että meitä kuunneltaisiin ja meidän toiveita otettaisiin huomioon, kun tehdään ratkaisuja aika-taulujen suhteen. Varsinkin syksyn aika pelottaa , kun koulut taas alkavat ja on vain yksi aamuvuoro…

  Meistä kuulet vielä.

  Vastaa
  1. Tanja

   Joku aika sitten ilmoitettiin iloisia uutisia Jyväskylä-Äänekoski väliä kulkeville matkustajille. On mahdollista ostaa 130 € maksava kuukausikortti jolla saa ajaa Jyväskylän liikenteen vuoroilla. Onko nyt totta että viimeinen Jyväskylän liikenteen vuoro Äänekosken suuntaan nelostietä lähtee klo 15.10 Jyväskylästä? No paljonpa auttaa työssäkäyviä? Kuinka moni pääsee töistä klo 15? Kyllä tehdään vaikeaksi työssäkäynti Jyväskylään täältä Äänekosken suunnalta! Ei auta kuin alkaa suunnitella muuttoa Jyväskylään ja viedä verorahat sinne.

   Vastaa
 5. Marja Pelkonen

  Kyllä vaikeutui kulkeminen bussilla töissä välillä Äänekoski – Jyväskylä. En enään pääse klo 7 töihin Keltinmäkeen ja en pääse lähtemään klo 15 kotiin, koska busseja kulkee harvakseltaan. Joten en pysty täyttämään työpäivää. Yhtenä päivänä joudun oleman töissä klo 19.00 saakka. Kaiken lisäksi en pysty käyttämään paikallisia busseja samaan hintaan mobiililipun 130 e hinnalla. Minut käännytettiin röyhkeästi paikallisesta bussista pois. Joten joudun kävelemään keskussairaala Keltinmäki välillä klo 7.45 ( Bussi 41 , joka kestää 1h 30 min) kyseessä. Kävelen myös takaisin työpäivän jälkeen Keltinmäki-matkakeskus väliä 45 min ja nousen bussiin klo 16.30 joka on Äänekoskella 17.10 Nesteellä. Sieltä taas kävelen 2 km linja-autoasemalle. Menen pyörällä kotiin. Kesällä onnistuu, mutta miten talvella ? Kaiken lisäksi joudun maksamaan Pohjola matka autoon 10,00 euroa lisäkustannuksia. Koittakaa hyvän sään aikana selvittää tämä asia ettei ihmiset joudu kärsimään,

  Vastaa