Seutulipun korvike kaupunginhallituksen pöydällä


Kaupunki haluaa tukea asukkaitaan joukkoliikenteen käytössä.

Kaupunginhallitus käsittelee äänekoskelaisia joukkoliikenteen käyttäjiä korventaneita joukkoliikenteen ongelmia maanantaina 18. kesäkuuta.

 

Kaupunki on selvitellyt kesäkuun alussa käytöstä poistuneen seutulipun korvaavaa tuotetta. Kaupunginjohtajan ehdotus kaupunginhallitukselle on, että kaupunginhallitus päättäisi ottaa käyttöön palvelusetelin, jolla tuettaisiin kaupunkilaisten säännöllistä joukkoliikenteen käyttöä.

Kaupunki haluaa joukkoliikenteen ongelmiin ratkaisun nopeasti ennen syksyistä koulujen alkua.

– Tätä on vatvottu nyt liian pitkään ja tiedottaminen kaupunkilaisille on ollut huonoa. Tiedottamisessa on vikaa myös liikennöitsijän puolelta, mutta on tässä oppimisen paikka meilläkin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Toisen asteen opiskelumatkoilla tuen omavastuu olisi 60 euroa, muilla opiskelu- ja työmatkoilla 130 euroa kuukaudessa. Palvelusetelin arvon mukaista tukea voisi hakea omavastuuosuuden ylittävistä toteutuneista matkoista. Palvelusetelillä tulee olemaan myös kattoraja, jolla pyritään poistamaan väärinkäytösten mahdollisuus.

Palveluseteli ei ole täysin ongelmaton tuki, sillä verottaja näkee palvelusetelin veronalaiseksi tuloksi. Vastaavaa palvelusetelimallia ei ole käytössä missään.

Kaupunginhallitus keskustelee kokouksessa myös siitä, miten palvelusetelimalli toteutetaan käytännössä: kaupungin omana toimintana vai Matkahuollon järjestämänä.

Vastaa

  1. Anu

    Joukkoliikenteen käyttö lisääntyisi, jos lippu ei olisi kuukausikohtainen. Nyt useat kulkevat pelkästään omalla autolla, koska on liian kallista pitää autoa ja ostaa kuukausikortti saati mennä bussilla edes silloin tällöin. Vaihtoehdot sulkevat toisensa pois. Määrään perustuva lippuvihko olisi aito yritys lisätä joukkoliikenteen käyttöä.

    Vastaa