Silkkiwilla siirtymässä Pukkimäelle


Äänekosken kaupunki aikoo vuokrata palvelukotiasuntoja Esperi Carelta.

 

 

Suojarinteellä sijaitsee tällä hetkellä kaksi hoivayksikköä: 19-paikkainen ympärivuorokautisen muistohoidon yksikkö Silkkiwilla ja 25-paikkainen laitoshoidon yksikkö Tupasvilla. Näistä kahdesta yksiköstä Silkkiwilla siirtyisi kokonaisuudessaan, työntekijöineen päivineen Hoivakoti Pukkimäen tiloihin Äänekoskelle.
– Tässä ei ole kyse ulkoistamisesta, vaan palvelukoti toimisi kokonaan omana yksikkönään. Paikka vaan vaihtuu, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Siirtoon syynä on Suojarinteen palvelukeskuksen tilojen ikä ja huono kunto. Tilat eivät täytä nykypäivän laatuvaatimuksia.

Kaupunki on neuvotellut Esperi Caren kanssa sopimuksesta, jossa kaupunki vuokraisi Hoivakoti Pukkimäen tuloista 20 huonetta kalusteineen. Tilavuokran määrä olisi 15 540 euroa. Asukkailta vuokraa perittäisiin 10 385 euroa kuussa, mikä tarkoittaa 546 euroa asukasta kohden. Vuokrataso on korkeampi kuin Suojarinteellä, mutta samankaltainen muissa kaupungin tehostetun palveluasumisen yksikössä.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 18. kesäkuuta. Lue esityslista kokonaisuudessaan täältä.

Vastaa

 1. Risto

  Onkohan muutaman vuoden päästä Äänekoskea enää ollenkaan. Kaupungin päättäjät on kuin Sipilän hallitus. Myydään kaikki omistus pois ja vuokrataan. Vaihdetaanko kaupungin nimeä, kun kaikki on myyty?

  Vastaa
  1. Manta

   Tämä on totta, kait sieltä jotain voitelurahaa irtoaa välistä näille päättäjille, kun kummasti kannattaa tällainen bisnes. Todellisuudessa sijoittajat rikastuu ja asiakkaat kärsii kovasta hinnasta ja huononevasta palvelusta kun aina pitää ”karsia kustannuksia” päättäjien ahneuden kasvaessa.

   Vastaa
  1. Sillensä

   Päällikkö ei lopunpelin ole kuin esittelävä virkamies jolla ei ole päätäntävaltaa…Valtuusto ne päätökset tekee eli siellä on pahin mahdollinen kokoonpano tehdaskaupungille puheenjohtajaa myöten,sossut ja vasurit. Huolehtii kyllä omistaan.

   Vastaa