Simo Terävälle SM-pronssia maastopyöräilyn maratonmatkalta

22.09.2014 17:16 (muokattu 22.09.2014 17:17)
Simo Terävä (oik.) pääsi jälleen kerran tuulettamaan SM-mitali kaulassa.

Pyöräilyn kilpailukausi alkaa lähestyä loppuaan, kauden viimeinen SM -kilpailu järjestettiin 20.9 Hyvinkäällä. Kyseessä oli maastopyöräilyn maratonmatkan kilpailu, jossa ajettiin hiukan yli 70km reitti vaihtelevassa maastossa. Reitti kulki osittain seitsemän veljeksen patikointipolkua, joka on pääosin juurakkoista ja kivistä, mutta suhteellisen tasaista polkua. Oman haasteensa matkalle toivat pitkospuita sisältänyt osuus sekä muutamat esteiden ylitykset ja haastavat laskut. Seitsemän veljeksen polulta tehdyt lisälenkit sisälsivät teknisesti hankalia ja mäkisiä osuuksia, joten reitti oli kokonaisuutena varsin raskas ja melko hidas.

SM -mitaleista kamppailtiin ainoastaan aikuisten ikäluokissa, joten normaalisti 16-vuotiaissa kilpaileva Simo Teräva osallistui 18-vuotiaiden sarjaan. Simon kilpailu onnistui hyvin ja tuloksena oli SM -pronssi. Simo onnistui selvittämään radan ilman isoja ajovirheitä ja vauhti pysyi suhteellisen tasaisena loppuun saakka. Sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi Korson Kaikua edustava Sasu Halme, toiseksi sijoittui Tainionkosken Tähden Jaakko Hänninen. Simo ja Jaakko ajoivat alkumatkan samaa vauhtia, mutta Jaakko onnistui tekemään eroa teknisesti vaikeammilla osuuksilla.

Miesten Elite-sarjan voitti ammattilaisena kilpaileva Jukka Vastaranta, hänen aikansa oli 3:06, muissa sarjoissa voittajien ajat olivat noin kolmen ja puolen tunnin ja neljän tunnin väliltä. Simo ajoi reitin aikaan 4:09.