Sininen savumassa herättää ihmestystä


Aamupäivä oli varsin sininen.

Torstaina Äänekosken yllä leijunut sininen savumassa on ihmetyttänyt kuntalaisia. 

 

Pelastuslaitoksen tiedon mukaan torstaiaamuna Äänekoskelle ja Suolahteen ajelehtinut savulautta on  ilmansaastetta, joka koostuu savusta, pölystä ja pienhiukkasista.

– Se on meistä kaikista peräisin, pelastustoimesta kerrotaan.

Savulautta laskeutui alavalle maalle, ja jämähti tyynen sään vuoksi paikoilleen. Ilmatieteen laitoksen tekemät mittaukset kertovat, että kello  12 ilmanlaatu Hiskimäellä on tyydyttävä.

ÄKS soitti myös biotuotetehtaalle.

– Meille on tullut muutamia kyselyjä aiheesta. Olemme selvittäneet laajasti asiaa, eikä tehtaalla ole ollut sellaista häiriötilannetta, joka voisi kyseisen ilmiön aiheuttaa, Riikka Liikanen biotuotetehtaalta kertoo.

Vastaa

  1. Olavi

   Jostain luin että hiekkaa olisi kulkeutunut ilmavirtausten mukana Saharasta ja onhan se mahdollista. Mutta jos Saharan hiekka haisee Äänekoskella, niin siihen en usko! Eli ´´syyllinen´´on tältä kylältä.

   Vastaa
 1. Työmies

  Kyllä tänäaamuna savumassa rajoittui vain ja ainoastaan tehtaan lähialueeseen. Klo 6 ajoin ohi.

  Vastaa
  1. Niiskuneiti

   Tänä aamuna 05.30 myös Ääneniemen risteyksestä Suolahteen päin katsottuna tehtaan kohdilla vähän samanlaista mystistä sinistä usvaa. Kieltäminen on paras puolustus.

   Vastaa
 2. Smirgel

  Ja perjantaiaamu alkoi entistä sinisempänä! Tehtaalle tuo tosiaan haisee. Kaasunaamarit kuntalaisille, saatais hyviä imago-kuvia matkailunkin käyttöön. Tai tehtaat alas!

  Vastaa
 3. MN

  Selkeästi haju torstaina tuli tehtaalta. Nyt vielä perjantaina aikamoinen ussakka heti aamusta.

  Vastaa
 4. mjk79

  Aamulla oli tuota savua Karhunlähteen alueella ja urheilukentän kohdalta katsottu kylille päin.

  Vastaa
 5. JUKKA LEHTOMÄKI

  26.4
  Kotakennäänsillalta oikealle (itään) katsottuna näkyi valtava savupatsas. Ei paikkakuntalaisena en tiedä mistä tarkalleen.

  Vastaa