Steinway palaa takaisin Suolahtisaliin – kahdelle joulukonsertillekin jo päivämäärät


Suolahtisalia voi vuokrata konsertti- ja tapahtumakäyttöön joulukuusta alkaen. Salin herkkupala palaa takaisin omalle paikalleen ja joulukuulle on jo kaksi konserttielämystäkin jo buukattuna. 

 

Kaupunki siirtyi salin vuokralaiseksi marraskuun alussa.

– Otamme salia vähitellen käyttöön, sillä tilassa on vielä muutamat kiinteistönhoitoon liittyvät hienosäädöt käynnissä, vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen kertoo.

Konserttitoimintaa viritellään käyttöön ja kevään konserttiohjelma julkaistaan todennäköisesti joulukuussa. Kaksi ensimmäistä konserttia on jo tiedossa: Mieskuoro Metsojen perinteinen joulukonsertti kuullaan 15. joulukuuta ja seuraavana päivänä, 16. joulukuuta on Ääneseudun Karaokeyhdistyksen hyvätekeväisyysjoulukonsertti, jonka tulot ohjataan äänekoskelaisille vähävaraisille lapsiperheille.

Ääneseudun Karaokeyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Kaukometsä iloitsee salin uudesta elämästä.

– On aivan mahtava ja todella iloinen asia, että sali saadaan taas käyttöön, Kaukometsä sanoo.

Mieskuoro Metsojen joulukonserttipaikaksi oli jo varattu Äänekosken valtuustosali. Paikkavaraus peruttiin, kun Suolahtisali saatiin taas käyttöön.

– Otamme ilolla salin käyttöömme, Metsojen Markku Auvinen sanoo.

Suolahtisalin ylpeys, kaupungin omistama täysimittainen Steinway D-mallin konserttiflyygeli palaa omalle paikalleen. Flyygeli siirrettiin Äänekosken kaupungintalolle maaliskuussa, ja on Suolahtisalin käytettävissä tähän tietoon 10. joulukuuta alkaen.

Suolahden kaupunki hankki Steinwayn vuotta ennen Suolahtisalin valmistumista, vuonna 1988. Sen hinta oli kolmekymmentä vuotta sitten 400 000 markkaa. Sen nykyarvon arvioidaan olevan 150 000 euroa.

Vastaa