Suolahden kuntoportaissa on 126 askelmaa


Porrastreeni on hyvä liikuntamuoto.

Suolahden kuntoportaat alkavat olla valmiit. 

 

Kukkulanmäelle nousevat, vanhaa hyppyrimäen alastulorinteen pohjaa myötäilevät kuntoportaat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta. ÄKS kävi lauantain kauppareissulla testaamassa portaat ja niin kävi moni muukin. Kovasti toivotut ja odotetut portaat on otettu ilolla vastaan.

– Nämä ovat tosi hyvät, kiitos tekijöille, huikkaa koiran kanssa rappuja kulkenut naishenkilö.

Portaiden jyrkkyys hieman hirvitti vanhempaa rouvashenkilöä. Hän lähti kuitenkin rohkeasti kohti korkeuksia.

– Lähdin liian nopeaan tahtiin liikkeelle, ja otti koville päästä ylös. Uskalsin tulla myös alas, vaikka olen korkean paikan kammoinen. Seuraavalla kerralla lähden maltillisemmin liikkeelle, rouva sanoo.

Kuntoportaiden yläpäässä on kaksi pientä penkkiä, jossa voi tasata sykettä ja laskea maitohappoja ennen alastuloa. Portaat toteutti Äänekosken Kiinteistönhoito.

Pieni ihminen ihmetteli pitkiä portaita.

 

Vastaa

 1. senioriitta-Barbi

  Voisiko näihin portaiden reunaan laittaa värireunan/maaliaviivan/teipin. Kokomatka kun on samanväristä puuta niin silmä sokeutuu ja näkee askelmat yhtenä pötkönä. Tämä ongelma on huomattu Äänekosken portaissa. Ehkä vanhemman väen vanhat silmät ei näe reunaa kun mitään ei olla asialle tehty. Monet ikätoverit valittaa ja. Aivan sama se on kuin muissakin portaissa joissa ei ole väriä reunassa. Kommentoikaa mitä te muut olette mieltä ja käykää portaissa, puuskuttaa ja hyvää liikuntaa se on silti.

  Vastaa
  1. Rasvakaapeli

   Äänemäen kuntoportaat on kyllä yhtä epäonnistuneet kuin Äänekosken ja Suolahden kuntaliitos. En edes ymmärrä miks äänemäkeen piti rakentaa tuommoset portaat missä joka toinen askelma on erimittainen. Toivottavasti Suolahteen tuli paremmat

   Vastaa
  2. marke

   Kuntoportaiden porrasaskelmien yhden laudan erottaminen värillä on hyvä ehdotus.Näin askelmat on helpompi erottaa.

   Näin on tehty esim. Hki:ssä Malminkartanolla (Jättärin portaat on maalattu yhdessä taitelijaseuran projektia,mukana lähiasukkaiden toiveet ja asukkaiden osallisuus maalaustalkoisssa).

   Esitys vaan Suolahden Kyläyhdistykselle ensivuoden suunnitelmiin.

   Kuntoportailla on tavoitteena vastata omaehtoiseen liikuntaan joka on avoin ja maksuton liikuntapaikka kaikille juostavaksi tai käveltäväksi.

   Vastaa