Suolahden Työttömät ry jakaa taas koulujen tähderuokaa kaupunkilaisille


Ihmiset jonottivat syömättä jäänyttä kouluruokaa keskiviikkona Suolahdessa.

Koulujen alkamisen myötä myös kouluruoan tähteiden jakelu käynnistyy Suolahdessa. 

 

Tänä vuonna jakelu tapahtuu aina Suolahden Työttömät ry:n toimesta Kansantalolla osoitteessa Kisakatu 7. Ruoan jakaminen alkaa arkisin kello 13, mikäli Telakkakadun ja Asemakadun kouluilla on ruokaa jäänyt jäljelle. Ensimmäisenä koulupäivänä 8. elokuuta jaossa oli kalakeittoa.

Ruokaa jaetaan ilmaiseksi kaikille hakijoille, kunhan mukana on omat astiat, joissa kuljettaa ruoka kotiin. Jakoon saadaan ajoittain myös muita ruokatarvikkeita paikallisilta kauppiailta.

– Keskimäärin meillä on käynyt noin 70 ihmistä päivässä hakemassa ruokaa, kertoo Suolahden Työttömien työnohjaaja Sirpa Martins.

Ruokaa ei välttämättä riitä päivittäiseen jakeluun, sillä Äänekosken ruokapalvelut tekevät paljon työtä vähentääkseen hävikin määrää.

– Ruokapalveluissa ollaan menty selvästi oikeaan suuntaan, sillä ruokaa ei aina riitä meille jaettavaksi, Martins sanoo.

Äänekoskella tähderuokaa tulee myöhemmin syksyllä jakamaan Äänekosken Vapaaseurakunta.

– Näillä näkymin lähdemme mukaan ruokajakeluun. Koska vapaaehtoisista on ollut hieman puutetta, jakelu alkaa todennäköisesti vasta syyskuussa, Vapaaseurakunnalta kerrotaan.

Vastaa

  1. Jos ei työ kiinnosta niin miksi valittaa!

    Olisiko hyvä ottaa työtä vastaan niin ei tarvitse olla kerjäämässä toisten maksamaa. Töitä löytyy jos on halua tehdä töitä, eikä elää toisten elätettävinä.

    Vastaa