Suolahden yhtenäiskoulun harjannostajaiset on vietetty ja talolle on valittu rehtori


Suolahden yhtenäiskoulu on harjassa.

Suolahden yhtenäiskoulun rakentamisurakka on edennyt harjakorkeuteen. Perjantaina vietettiin harjakaisia Hotelli Keiteleessä. 

 

Tiukasti sääsuojattu Suolahden yhtenäiskoulun työmaa on saavuttanut harjansa. Telakkakadun koulun yhteyteen valmistuvassa koulussa tulee olemaan lähes 700 oppilasta. Koulutyö uusissa puitteissa alkaa vuoden 2019 alussa.

– Perinteisin menoin vietetyt harjannostajaiset oli hyvähenkinen tilaisuus puheineen ja musiikkeineen, vastaava työnjohtaja Jari Mäki-Huhtila Peabilta kertoo.

Valmistuvaan yhtenäiskouluun juuri valittu rehtori Mika Lehtonen iloitsi juhlapuheessaan siitä, että vuosien odotuksen jälkeen Asemakadun koulun henkilöstö ja oppilaat pääsevät terveisiin tiloihin.

– Nämä uudet tilat ovat myös moderiksi ja pitkälle tulevaisuuteen suunniteltu oppimisympäristö, Lehtonen kertasi puhettaan.

Lehtonen oli tutkinut Telakkakadun ja Kukkulan koulun rakentamiseen liittyvää historiaa ja oli huomannut useita yhtäläisyyksiä uuden rakentamiseen.

– Silloinkin väännettiin budjetin riittämättömyydestä, ja käytiin pitkiä valtuustokeskusteluja. Onneksi nykypäivänä asiat etenevät nopeammin ja talon käyttäjät otetaan mukaan  jo suunnitteluvaiheessa, kuunnellen heidän toiveitaan.

Telakkakadun koulun avajaisissa, vuonna 1973,  juhlapuheen pitänyt maantiedon ja biologian lehtori Otto Pöyhönen oli toivonut koulusta tulevan demokraattisen – joka ei suinkaan tarkoita sitä, että koulu on lapsivaltainen.

– Koulu on lapsikeskeinen kasvattaja ja tehty kasvatustyö on sosiaalitekniikkaa, oli Pöyhönen puheessaan sanonut.

– Samalla linjalla jatketaan, Lehtonen sanoo.

Telakkakadun koulun rehtorina vuonna 2012 aloittanut Lehtonen tuli Telakkakadun yläkoulun ja Suolahden lukion fysiikan, kemian ja matematiikan opettajaksi vuonna 1999.

Vastaa