Suolahden yhtenäiskoulun piha-alueesta tulee toiminnallinen ja kestävä


Suolahden yhtenäiskoulun piha-alueelle tulee paljon liikkumiseen inspiroivia juttuja.

Suolahden yhtenäiskoulun pihamaa innostaa liikunnallisiin välituntileikkiehin. 

 

Suolahden yhtenäiskoulun pihasta löytyy monenlaista härpäkettä, keinua, kiipeilytelinettä ja muuta liikkumiseen innostavaa laitetta. Koululaiset viettävät välitunneilla viitisen tuntia viikossa, se on paljon, kun liikuntaa on vain kaksi tuntia viikossa. Suolahden yhtenäiskoulussa tullaan viettämään varsin liikunnallisia välitunteja, näin voi ainakin kuvitella, kun katsoo valmistuvaa piha-aluetta.  Välituntiliikuntaa aktivoidaan innostavilla laitteilla.

– Piha-aluetta on suunniteltu siten, että se palvelee niin ylä- kuin alakoululaisiakin, apulaisrehtori Tapio Saaristo kertoo.

Ennen lumen tuloa on koulun pihamaalla tehty monenlaista asennustyötä. Pihasuunnitelman mukaan paikalle saadaan myös puita ja aidattu urheilukenttä.

– Talven jälkeen tapahtuu vielä paljon. Työmaakonttien paikalle tulee muun muassa keinonurmi, Saaristo sanoo.

Piha-alueen kehittämistä on tarkoitus jatkaa ja laajentaa. Tarkoitus on hakea valtion liikuntapaikkarakentamisen avustusta.

– Kentän ja leikkialueiden alustana toimii keinonurmi. Lisäksi leikkivälineiden alle asennetaan turva-alustat. Vanhan koulun päädyssä olevaan metsikköön tullaan tulevaisuudessa rakentamaan kuntoilupaikka, Saaristo kertoo.

Pienimmille koululaisille on vielä mietinnässä hiihtoalueen paikka.

– Tulemme hyödyntämään Kylänmäkeä liikuntatunneilla. Hyvä lähiliikuntapaikka on kestävä ja toiminnallinen, Saaristo summaa. 

Vastaa