Suolahti-Äänekoski -tieosuuden päällystys sujuu vauhdilla


Uutta pintaa pitkin on mukava körötellä.

Tien päällystys alkoi Äänekosken ja Suolahden välillä. Homma etenee vauhdilla. 

 

ELY-keskus päällystää teitä Keski-Suomen ensi kesänä noin 150 kilometriä. Äänekoskella yksi odotetuin kohde, Suolahti-Äänekoski -tieosuuden päällystys alkoi maanantaina. Eilen Iltapäivällä alkanut urakka starttasi Hiskinmäeltä, entisen lukion kohdalta. Illan ja yön aikana työ eteni rivakkaasti. Aamulla Äänekoskelle töihin tullut toimittaja sai ilokseen huomata ajavansa pitkin uutta asfalttia Paatelesta Äänekoskelle saakka.

Suolahti-Äänekoski -väliä kulkevat saavat varautua lähipäivinä jonotteluun. Työmaakyltin mukaan urakka loppuu 29. kesäkuuta.

Päällystystyömaata on luvassa myös Kaura-aholta Kuusaaseen saakka.

Kuluvalle vuodelle Keski-Suomen ELY-keskukselle on myönnetty tienpitoon ja liikenteeseen 41 miljoonaa euroa. Suurimman osuuden vie tienpito 35 miljoonan osuudella. Se sisältää esimerkiksi päällystystyöt. Loput 6 miljoonaa euroa jakautuvat muun muassa joukkoliikennepalvelujen ostoihin, tie- ja rata-alueiden lunastuksiin ja yksityisteiden valtionavustuksiin.

 

Vastaa

 1. pettynyt

  Toivottavasti olen väärässä mutta 9km Äänekosken ympyrästä on suolahen ympyrään. Jääkö oikeesti siitä ympyrästä hautausmaalle oleva pätkä tekemättä?

  Vastaa
 2. Terva

  Oikein Äänekoski-suolahti välille luvattiin vielä uusi asfaltti. No, muutama sata metriä ”vanhan Suolahden” puolelle. Ihan yhtä huonoa tuo tie on tälläkin puolella.

  Vastaa
 3. Erkki Jämsen

  Kaikkein pahimmat kohdat jää ilman uutta asfaltti, esimerkiksi Hotelli Keiteleen risteyksestä Kaura- aholle päin on ihan ala-arvoinen asfaltti hirveä! Sitten nesteen risteyksestä Suojarinteelle ja edelleen hautausmaalle päin on tosi huono tieosuus reikiä, reikien perään ja uria, ja nämä aiheuttivat hiekan ja murskeen ajo Biotuotetehtaalle, näihin ei riitä rahaa ne menee Äänekosken ohitusteihin ja Huutomäen eritasoliittymiin? Että päästään ajamaan satasta Äänekosken ohi!

  Vastaa
 4. mjk79

  Maanantaina olivat Nesteen liikenneympyrässä vetämässä uutta asfalttia ja Kisakatukin oli saanut välille Riihijärvenkatu-Katvelankatu uuden asfaltin.

  Vastaa