Suolahtisalin arvokas flyygeli on siirretty Äänekosken valtuustosaliin


Täysimittainen Steinway D-mallin konserttiflyygeli on tarjonnut upeita sointuja Suolahtisalissa. Nyt niitä voi kuulla Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa.

Suolahtisalin ylpeys, kaupungin omistama täysimittainen Steinway D-mallin konserttiflyygeli, on siirretty Äänekosken kaupungintalon valtuustosaliin.

 

Kulttuurituottaja Jupe Pohjalainen kertoo perjantaisen siirto-operaation sujuneen mutkitta. Flyygelin siirtoa kaavailtiin jo vuodenvaihteessa, kun Suolahtisalin toiminta loppui. Rakennuksen lämpötila on ajettu alas, eikä tällainen olosuhde ole hyvä millekään soittimelle, ei edes kolmimetriselle Steinwaylle.

– Arvokas flyygeli on tallessa, turvassa ja täydessä iskussa. Soittimelle on tilattu huolto ja viritys, Pohjalainen sanoo.

Äänekosken valtuustosalin flyygeli sai väistyä komeaäänisen herkun tieltä.

– Sille löytyi paikka ja käyttöä musiikkiopistolta, Pohjalainen kertoo.

Suolahden kaupunki hankki Steinwayn vuotta ennen Suolahtisalin valmistumista. Sen hinta oli reilu kolmekymmentä vuotta sitten 400 000 markkaa. Päätös flyygelin hankinnasta tuli äänestyksen jälkeen.

– Flyygeli on säilyttänyt arvonsa hyvin. Uuden, vastaavan hinta on 150 000 euron paikkeilla, Pohjalainen laskee.

Vastaa

    1. Le jour romantique de printemps

      Toukokuun lopulla siellä soittaa Sibelius Akatemian maisterit, Sonja Hendunen, piano ja Juuli Markkanen, oboe. Konsertissa on myös laulua instrumentaaliosuuksien lisäksi, baritoni Piers Bray ja sopraano Noora Määttä.

      Vastaa