Sushiravintola avaa ovensa perjantaina – monipuolinen lista pistää veden kielelle


Nikolai Loorens ja Boonyawan Thongsin luotsaavat Suolahdessa sijaitsevaa sushiravintolaa.

Äänekoski Sushi -niminen ravintola avaa ovensa perjantaina ensimmäinen helmikuuta. Suolahdessa Keiteleentien ja Asemakadun kulmaukseen avautuvasta ravintolasta saa sushia jokaiseen makuun. 

 

Ravintolatilaan on tehty iso remontti. Sushin lisäksi ravintolan konseptiin kuuluu pelit. 

– Meillä voi pelata biljardia ja PlayStation -pelejä, ravintoloitsija Nikolai Loorens sanoo. 

Loorens sananmukaisesti ajautui Suolahteen. 

– Ostin auton Äänekoskelta, ja ajoin Suolahden läpi. Ihastuin paikkaan, ja pian olinkin jo tämän kiinteistön omistaja, Loorens kertoo Suolahteen tulostaan. 

Loorensilla on kokemusta sushiravintolasta jo entuudestaan. Hänellä on sellainen myös Joensuussa, ja aiemmin hän on luotsannut sushiravintola myös Lieksassa. Siellä hän tutustui Boonuawan Thongsiin. 

– Opiskelin kokiksi, ja tulin Nikolain ravintolaan työharjoitteluun. Nyt toimin kokkina täällä Suolahdessa, kuusi vuotta sitten Suomeen tullut Thongsin kertoo. 

Sushien kala-aineksina ovat muun muassa lohi, katakarapu, kalmari, kampasimpukka, ankerias ja lentokala. Lista näyttää monipuoliselta ja laajalta ja sushin lisäksi listalla näyttää olevan myös erilaisia kala-annoksia, friteerattuna ja grillattuna, tulisena ja vähemmän tulisena. 

– Toivomme, että asiakkaat löytävät meidät ja pitävät tarjonnastamme. 80 prosenttia listamme annoksista on gluteenittomia, myös kasvisyöjille löytyy listaltamme monenlaista syötävää, Loorens kertoo. 

Äänekoski Sushi avaa ovensa perjantaina 1. helmikuuta kello 11. Ravintola on auki viikon jokaisena päivänä. 

– Meillä on myös kotiinkuljetuspalvelu kymmeneen kilometriin saakka. Pidemmistä matkoista voimme neuvotella, Loorens sanoo. 

Vastaa