Suviseurat ruuhkauttaa Keski-Suomen teitä tällä viikolla — liikenne vilkastuu jo tiistaina


Arkistokuva.

Äänekosken Liimattalassa pidettävät SRK:n Suviseurat lisäävät Keski-Suomessa Nelostien liikennettä merkittävästi tiistaista lähtien. Ruuhkia saattaa syntyä erityisesti Jyväskylän Rantaväylällä, Nelostien kunnostustyömaalla Äänekosken kohdalla ja Konginkankaalla pohjoisen liittymän kohdalla.

 

Suviseurat järjestetään tänä kesänä aivan vilkkaasti liikennöidyn Nelostien vieressä noin 20 kilometriä Äänekosken keskustasta pohjoiseen. Seura-alueena olevat laajat peltoaukeat rajautuvat Nelostien ja Keiteleen Pyyrinlahden väliin. Suviseurojen tuloliikenne on vilkkaimmillaan torstai- ja perjantai-iltoina, mutta liikenteen lisääntyminen alkaa jo tiistaina iltapäivällä. Paluuliikenne alkaa sunnuntaina-iltana ja on vilkkaimmillaan maanantai-iltapäivänä, jolloin seurat päättyvät.

– Vilkkaimpina aikoina Nelostien liikenne Äänekosken pohjoispuolella kolminkertaistuu, ennakoi Suviseurojen liikennejärjestelyistä vastaava Mikko Vepsäläinen.

Suviseuroihin odotetaan 74 000 tulijaa. Suurin osa seuravieraista majoittuu seurojen ajaksi asuntovaunuihin ja -autoihin.

Suviseuraliikennettä on valmisteltu yhdessä viranomaisten kanssa, ja seuravieraita on ohjeistettu saapumaan seurakentälle ruuhkahuippujen ulkopuolella eli aamulla, illalla tai yöllä. Ennakkosuunnitteluista huolimatta Keski-Suomessa Nelostietä käyttävien on syytä varautua matkanteon hidastumiseen.

– Minuuttiaikataulut kannattaa loppuviikosta unohtaa, jos reitti osuu Äänekosken suunnille, Vepsäläinen ohjeistaa.

Nopeusrajoitus Nelostiellä seura-alueen kohdalla on Suviseurojen ajan 50 km/h. Myös Konginkankaalla pohjoisen liittymän kohdalla nopeusrajoitusta alennetaan Suviseurojen ajaksi 50 kilometriin tunnissa.

Suviseurat on Suomen vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla ja Suomen suurin hengellinen tapahtuma. Seura-alue aukeaa seuravieraille tänä kesänä jo tiistaina. Seurojen ohjelma alkaa keskiviikkoiltana. Tarkemmat tiedot ja tulo-ohjeet löytyvät osoitteesta suviseurat.fi

 

Vastaa

 1. Lars Lers

  Ovat kuulemma rajoittaneet tuolla asuvien kulkemista.Säännöstellään mm että ei saisi käydä esim kaupassa ym useampia kertoja päivässä.Miten yleisen tien, joka on rakennettu verovaroilla voi joku yhteisö sulkea?ELY keskukselta kuulemma saaneet jonkun suosituksen asiasta?Voikohan nyt kumminkaan jonkun suosituksen nojalla estää tavallisten ihmisten kotiinsa ja asiolle kulkemista.

  Vastaa
 2. Vapaus kaikille!

  Onhan se paha asia jos Äänekosken historiassa kerran tapahtuu jotain isompaa niin johan siitä pitää valittaa. Ei varmaan Lerssinkään elämä mene pilalle jos hän huomaa että on muitakin kuin MINÄ!

  Vastaa
  1. Maassa maan tavalla

   Oletko sitä mieltä että tämmöinen oikeus siis kaikille? saattaa mieli muuttua kun lyödään kaijuttimet huutamaan neljäksi päiväksi nurkalle ja suljetaan sun koti tiet ja annetaan lappu millä SAAT ajella sieltä

   Vastaa