Synkän syksyn synkät reissut jatkuvat – Huimalle nyt 33 pisteen tappio Hyvinkäällä

04.11.2017 19:04 (muokattu 04.11.2017 19:09)
Mervi Nurmen valmentama Huima on jumittumassa Korisliigan hännille, elleivät esitykset parane.

Naisten Korisliiga
Hyvinkään Ponteva–Huima 97–64 (47–26)

Seitsemän peliä, yksi voitto. Huiman kauden alku on ollut kehnompi kuin aikoihin.

Tarkemmin yhtä kehnosti on mennyt vain kerran, sillä ihan ensimmäisellä SM-sarjakaudella 1996–97. Silloinkin Huima hävisi seitsemästä ensimmäisestä pelistään kuusi.

Toiveita ei nyt nostata sekään, että tappiot tulevat usein murskalukemin. Kuten lauantaina Hyvinkäällä.

Huima piti Pontevaa ahtaalla käytännössä vain vajaan avausneljänneksen verran. Viime kauden mestari oli seitsemän minuutin jälkeen 12–17-tappiolla, kun Huiman Lotta Kymäläinen pussitti kakkosen. Jakso päättyi kuitenkin Pontevalle 24–18.

Toisella jaksolla kotijoukkue menikin sitten menojaan. Pian tilanne oli 31–18 ja 39–20. Huima sai tehtyä jakson aikana vain kahdeksan pistettä.

Huiman tehokkaimmat olivat jälleen Suriya McGuire (25/13/6 syöttöä/9 riistoa) ja Jazmine Perkins (18/11/4). McGuire uurasti täydet 40 minuuttia. Sen sijaan Tyler Gilbert (5/3) oli jälleen pettymys.

Kotimaisista pelaajista Heta Äijänen (9/5) pysyi parhaiten vauhdissa. Kymäläinen (4/1) oli toinen, joka sai koriin kaksi pelitilanneheittoa.

Huiman rosterin kapeutta kuvaa se, että avausviisikon ulkopuoliset pelaajat tekivät yhteensä vain seitsemän pistettä. Ponteva sai penkiltään peräti 45 pistettä.

Kaukoheitto tökkii yhä. 12 kolmosesta sukkaan sujahti vain kaksi. Levypallot Ponteva vei 62–43.

Pontevan ykkönen oli tuttuun tapaan Taru Tuukkanen (21/17).

21 vuotta sitten Huima voitti kauden kahdeksannen pelinsä. Käykö nyt samalla tavalla, se nähdään 18. marraskuuta, kun Liikuntatalolle vieraaksi saapuu Peli-Karhut Kotkasta.