Syykaudelle mahtava päätös – JyWe nurin paikallisväännössä

16.12.2018 21:08
Johannes Lasaroff sytytti kotiyleisön vauhdikkaalla pelillään. (arkistokuva)

Miesten B-divarin viimeinen kierros ennen joulutaukoa käytiin sunnuntaina. Huima sai vieraakseen tutun vastustajan, kun Jyväskylän Weikot saapui taistelemaan Keski-Suomen herruudesta. Kiihkeiden vaiheiden jälkeen äänekoskelaiset nappasivat ensimmäisen kiinnityksen tuohon himoittuun titteliin koriluvuin 84–72 (25–14, 16–20, 26–18, 17–20).

– Hieno voitto, meillä oli tänään hyvä joukkue vastassa. Me luotettiin kuitenkin siihen, että meillä on yhtenäisempi joukkue, Huiman päävalmentaja Pena Ranta kertoi viitaten JyWe jatkuvasti muuttuvaan kokoonpanoon JBA-yhteistyön myötä.

Tällä kertaa JyWellä oli JBA-pelureita mukana viisi kappaletta, joista Henry Boyd ja Kalle Peltonen ovat isossa roolissa myös JBA:ssa. Etenkin ottelun ensimmäisellä jaksolla näkyi, ettei joukkue ollut täysin samalla sivulla. Huima sen sijaan oli pelaten varmasti yhden ehjimmistä jaksoista.

Hiljalleen vierasjoukkuekin sai ottelun juonesta kiinni ja löysi keinoja  äänekoskelaisten hyökkäyspelin vaikeuttamiseen. JyWe oli selkeästi päättänyt pysäyttää Tuomas Viertolan ja se onnistuikin siinä erittäin hyvin ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun edetessä pelin taso hieman putosi ja molemmilla joukkueilla oli välillä vauhtia enemmän kuin järkeä. Tämä taas näkyi lukuisina menetyksinä. Huimalle niitä merkattiin 21 ja JyWelle vielä yksi enemmän. Oman lusikkansa soppaan heittivät myös tuomarit, jotka tällä kertaa valitettavasti epäonnistuivat. Vihellyksistä puuttui linja täysin.

Kaikesta huolimatta Huima piti ottelun tiukasti näpeissään, eikä päästänyt jyväskyläläisiä missään vaiheessa tosissaan uhkaamaan voittoa.

– Mahtava juttu, miten meidän pelaajat lyövät itsensä likoon joukkueen puolesta. Suljetaan hyvin, puolustetaan skriinit pykälää paremmin, leikataan kovaa, Ranta luetteli pieniä asioita, jotka kääntyivät lopulta isoiksi ja ratkaisivat voiton.

Ranta nosti esimerkiksi vasta 16-vuotiaan Veeti Jämsenin (8/3), joka hoiti muun muassa apupuolustuksen esimerkillisesti. Jämsenin erinomaisuus näkyy tilastoissa, puolen tunnin peliajalla Jämsenin plus-miinus-tilasto oli plus 24, mikä ylivoimaisesti joukkueen korkein.

Kaikki pelaajat, jotka kentällä kävivät hoitivat tonttinsa erinomaisesti. Joukkueen parhaana palkittiin Johannes Lasaroff (21/6), joka järjesti huikean heittorallin kolmannella jaksolla. Lisäksi Kataja-apu jätti vaarallisen Henry Boydin (9/6) varjoonsa molemmissa päissä kenttää. Viertola (21/15) löysi lääkkeet JyWen puolustukseen toisella puoliajalla ja nousi jälleen omalle kovalle tasolleen. Jukka Ohtonen (18/4) nosteli kovia koreja lähietäisyyksiltä ja paini vahvasti omalla korilla Peltosen kanssa.

Huima jää nyt ansaitulle joulutauolle mukavassa neljän ottelun voittoputkessa, joukkue on hilannut itsenä sarjassa jo pudotuspeliviivan yläpuolelle. Kausi jatkuu 4. tammikuuta HyPoa vastaan. HyPo-ottelu aloittaa Huiman peräti viiden kotiottelun putken. Kevätkauden yhdeksästä ottelusta äänekoskelaiset pelaavat kotisalissaan seitsemän.