Telakalla itsenäisyyttä juhlittiin hienossa gaalassa


Telakkakadun koulu oli järjestänyt Suomen juhlavuoden kunniaksi ison gaalajuhlan, johon osallistui koko koulu.

 

Telakalla järjestettiin itsenäisyyspäivän alla erilaisia työpajoja, joissa opiskelijat itse ideoivat ohjelmaa Suomi 100-gaalaan, joka järjestettiin itsenäisyypäivän aattona koulun juhlasalissa.

Juhla alkoi juhlallisesti lippukulkueella ja Juha Hintikan huilulla tulkitsemalla Finlandialla. Tämän jälkeen koulun rehtori Mika Lehtonen piti pienen tervetuliaispuheen ja koko koulu nosti maljan itsenäiselle Suomelle. Maljoissa oli koululaisten keräämistä puolukoista valmistettua kirpsakkaa mehua.
– Emme ole tässä koulussa koskaan juhlineet mitään tällaisessa gaalassa, ja mikä sen parempi hetki aloittaa gaalaperinne kuin Suomen 100-vuotisssyntymäpäivänä, Lehtonen sanoi.

Gaalassa nähtiin muun muassa muotinäytös, jossa esillä olivat vaatetrendit koko Suomen itsenäisyyden ajalta ja hieno historiikkiesitys, jossa tilaa saivat niin kansallinen kuin paikallinenkin historia, eikä Suomen urheilusaavutuksiakaan unohdettu. Draamapajan mininäytelmät Suomen koululaitoksen kehityksestä olivat näpsäköitä, hauskoja ja informatiivisia.

Musiikkiakin oli tarjolla: koulun bändi esitti useita kappaleita aina kansanlauluista uusimpiin hitteihin. Ja bändin tahdissa päästiin myös pyörähtelemään valssin tahdissa. Juhlan päätteeksi lippukulkue kuljetti lipun ulos salista Maamme-laulun kaikuessa.

Telakan oppilaat olivat pistäneet selvästi aikaa ja vaivaa hienon juhlan järjestämiseen ja myös sen juhlimiseen: päälle oli pistetty parhaimmat vaatteet ja juhlassa käyttäydyttiin sivistyneesti ja kunnioittavasti. Hyvää syntymäpäivää Suomi!

Draamapajan pikkunäytelmissä yleisö sai nähdä muun muassa mitä olivat entisajan kiertokoulut, eli kinkerit.

Koulun bändi esitti useita kaunnita kappaleita itsenäisen Suomen kaikilta vaiheilta.

 

Vastaa