Terveyskeskuksen tilamuutokset jäävät toteuttamatta


Terveyskeskuksessa on pitkiä ja leveitä käytäviä tyhjillään, mutta laboratorion ja päiväpolin aula on sumppu. Parannusta ei ole tällä haavaa tulossa.

Kaavaillut terveyskeskuksen laboratorion näytteenoton ja päiväpoliklinikan tilamuutokset jäävät tähän tietoon toteuttamatta taloustilanteeseen vedoten.

 

Ensi viikolla kokoontuva perusturvalautakunta saa tiedokseen, ettei muutostyöt terveyskeskuksen tilojen suhteen ole edenneet, sillä taloussuunnitelmissa ei ole ollut näihin mahdollisuuksia. Tarve tilojen muutoksille on edelleen olemassa.Perusturvalautakunta linjasi syksyllä 2017 muutostyösuunnitelman terveyskeskuksen laboratorion näytteenoton tilojen ja päiväpoliklinikan tilojen suhteen.

Tavoitteena oli siirtää laboratorion näytteenotto terveysraitin päähän nykyisiin fysioterapian tiloihin. Laboratoriolta vapautuvat tilat suunniteltiin muutettavaksi päiväpoliklinikan käyttöön vastaanottotiloiksi. Näillä muutoksilla vähennetään ruuhkaa ja selkeytetään potilaiden odotustiloja. Fimlabin kanssa suunnittelua tehtiin yhteistyössä ja heidän toiminnassaan nähtiin myös hyötyjä tilamuutoksista.

Tilapalveluilta pyydettiin tilamuutossuunnitelmat ja kustannusarviot. Kustannusarvioksi muodostui noin 300 000 euroa. Vuoden 2018 tila- palvelujen taloussuunnitelma ei sisältänyt näitä kustannuksia. Syksyllä 2018 selvitettiin Fimlabin kanssa mahdollisuudet edullisempiin muutostöihin. Kokonaiskustannusarvioon ei tullut merkittäviä uusia linjauksia.

Vastaa

  1. Niki

    On se jännää nykyaikana kun ei osata kerralla suunnitella. No, tänä sama ongelma näkyy muussakin uudessa paikassa.

    Vastaa
  2. Osku

    No juurikin tuo summa taidettiin antaa heppa höperöiden telttaan. Tuntuu taas olevan tärkeysjärjestys kohdallaan. Nim. Karva oopelit ensin.

    Vastaa