Tilamaksut vapaa-aikalautakunnan päätettäväksi


Painotalolle ja monelle muulle kaupungin omistamalle kohteelle viilataan uudet tilamaksut.

Torstaina kokoontuvan vapaa-aikalautakunnan listalle on tuotu päätettäväksi  tilojen käyttökorvaukset.

 

Vapaa-aikajohtaja esittää, että  alle 18-vuotiaat vapautetaan käyttömaksuista vapaa-aikalautakunnan hallinnoimilta tiloilta harjoitusvuorojen osalta, poikkeuksena ovat kuntosalit, voimailusalit ja uimahallit.

Myös Äänekoskelaiset järjestöt vapautetaan tilojen käyttömaksuista kun on kyseessä maksuttomat tilaisuudet, jotka toteutetaan tilojen normaaleina aukioloaikoina, eikä tuolloin tarvitse palkata lisähenkilöstöä.

Maksullisista tilaisuuksista vapaa-aikalautakunta perii paikallisilta järjestöiltä erillisen tilamaksun ja mikäli tapahtuma tarvitsee kaupungilta lisätyövoimaa (esim. siivous, lipunmyynti, av-tekniikka) peritään toteutuneet henkilöstökulut.

Yksityishenkilöille, yrityksille ja ulkopuolisille järjestöille vapaa-aikajohtaja esittää tilamaksuja ja henkilöstökulja maksuttomista ja maksullisista tilaisuuksista.

Tilat, joihin tilavuokrat vapaa-aikalautakunta määrittelee torstain kokouksessa ovat Liikuntatalo, Painotalo, Suolahtisali, Hiskin mökki, Liikuntapuisto, Suojarinteen tenniskentät, Suopunki, Taidemuseo ja kirjastojen kerhohuoneet. Uudet hinnastot astuvat voimaan elokuun alusta.

Vastaa

 1. Marko Nykänen

  Loppujen lopuksi näillä ehdoilla on aivan sama otetaanko maksuja käyttöön ollenkaan. Tilamaksujen käyttöönotossa on se hyvä puoli että se tuo vastuullisuutta toimintaan ja näin tehostaa myös tilojen käyttöä. Mitä eroa on seuralla/yhdistyksellä ja yksityishenkilön kasaamalla harrastusporukalla ? Käytännössä ei mitään. Kerttoo jo sekin ettei ole kovin kummoinen homma järjestää ry.tä harrastusporukalle. Ja näin vältytään maksuilta. Ja tähän se tulee menemään Siksi olis hyvä kun järjestöillekin maksu tulisi, sellainen mikä ei estäisi kuitenkaan toimintaa mutta toisi myös heille vastuullisuutta tilojen käytön suhteen. Periaatteelliset maksuja vastaanolevat, eivät ymmärrä sitä että maksut eivät tosiaankaan saa olla toimintaa estäviä. Kyllä harrustusmahdollisuudet tulee olla kaikille samanlaiset, on sitten yksityinen ryhmä tai järjestö. Peruste sille että järjestöjen ei tarvitsisi osallistua samaan pottiin kuin muutkin. Mikä se on ?

  Vastaa
  1. Hannu Penttinen

   Kaupunginhallitus määritteli näin, ja kasvatus- ja opetusltk jo linjasi koulujen tilat maksuttomiksi paikallisille järjestöille.

   Vastaa