Tori on hyvä justiinsa tässä! Kolmen miehen torikannanotto keräsi kansaa


Erkki Kautto, Tapio Heimonen ja Raimo Poikonen haluavat että tori pysyy siinä missä se on.

Torin paikka on kuuma puheenaihe ja keskustelua viriteltiin vilkkaaksi pääkallopaikalla: Äänekosken torilla.

 

– Torin paras paikka on juuri siinä missä se on, eli tässä, näin levittelevät käsiään kolme miestä torin laidalla. Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Tapio Heimonen, ehdokas Erkki Kautto sekä perussuomalaisten ehdokas ja telan jäsen Raimo Poikonen.

Räntäsateisena tiistaina väkeä kulkee ohi ja pysähtyy juttusille. Tarinaa tulee, ajatukset vaihtuu, karttoja tutkitaan ja luetaan mitä ruuvipenkkiin viritetyissä banderolleissa lukee.

– Sataprosenttisesti ovat ohikulkijat olleet sitä mieltä, että toria ei pitäisi missään nimessä siirtää, Poikonen sanoo.

Torikokouksen tarkoituksena on innostaa ihmisiä tulemaan valtuustosaliin torstaina pidettävään ydinkeskustan suunnitteluiltaan ottamaan kantaa muun muassa torin paikasta.

– Kaikki on haastateltu jotka on tästä ohi kulkenu. Kaikki ovat olleet meidän kanssa samaa mieltä, että ihan turhaa touhua. Rahaa tuhlataan tämmösiin suunnitelmiin, turhaa touhua sekin Kautto puuskahtaa.

Poikosen mielestä entisen Niskasen kiinteistön paikalle suunniteltu uusi tori on paha sumppu.

– Raskas liikenne melu- ynnä muine saasteineen. Tässä ei sellaista liikennettä ole, muuta kuin linja-auto kulkee muutaman kerran päivässä ohi. Dieselin katkuisia elintarvikkeitako me torilta sitten ostetaan, Poikonen kysyy.

Heimonen on seurannut maankäyttö- ja rakannuslakia. Hänen mukaansa kaupungin virkamiehet eivät ole noudattaneet kaikkia pykäliä.

– Kuuleminen on jäänyt. Ei ole tehty vaihtoehtoja vaan puskettu eteenpäin yhdellä idealla. Äänekoskelaiset haluaa, että tori pysyy tässä ja suunnitellaan aluetta tarpeen mukaan. Asukkaita ei ole tulossa, päinvastoin asukkaat vähenee. Tässä koko ideassa on jotain hämärää, Heimonen sanoo.

Kauton mukaan rahanmenoa piisaa ilman torin siirtoakin.

– Olen hirveän huolissani, että rahaa poltetaan tällä tavalla. Miten uusi tori tuo muka Äänekoskelle näkyvyyttä, Kautto kysyy.

Vastaa

 1. Olavi

  Olen poikien kanssa samaa mieltä!! Tämän kylän arkkitehti on´´pakkomielteinen´´ eli kova poika piirtelemään vaan tornitaloja ja visioi (lue harhoja) älyttömyyksiä! Anna Olli torin olla paikallaan äläkä turhan takia meuhkaa, samaa pätee muihinkin jotka haluavat siirtää torin pois nykyiseltä paikaltaan. Ajavat kuin käärmettä pyssyyn piippuun!!!

  Vastaa
 2. timo

  Samaa mieltä asiasta, torin paikka on siinä missä sen on nyt. Ei kauppapaikan muuttaminen varmaakaan lisää yhtään kauppiaita torille. Pelkästään näivettää, hiljentää, nykyisen torinympäristön.

  Vastaa
 3. Jomna

  Aluksi oli tarkoitus laatia kaava jolla saadaan lisää rakennusoikeutta Torikatu 4:en. ( olisi voitu ratkaista myös poikkeamisluvalla). Joku ymppäsi siihen koko keskustan kehittämisen ja lopuksi oli esillä luonnos jossa Niskasen kiinteistöltä vietiin jatkamisen mahdollisuudet. Kaupunki tuli pelastajana ostamaan kiinteistön ja lopuksi ne rahathan vei arvaa kuka. Oliko koko torin siirto vain peittelyä tälle erään valtakunnallisen yrityksen tyhjän kiinteistön rahoituskuviolle. Ostihan kaupungin omistama kiinteistöyhtiö loput.

  Vastaa
 4. Yrittäjyyttä me tarvitaan se työllistää!

  Tuossahan se tori on aina ollut ja siinä sen pitää olla tulevaisuudessakin. Tori on muutakin kuin kauppapaikka ja tänä päivänä torikauppiaat ovat kuoleva ammatinharjoittaja ryhmä, siitä ”Kiitos” lainsäädännön, halpaketjujen jotka myyvät ulkolaista krääsää ja yli hinnoitettujen tori maksujen sekä meidän asiakkaiden jotka emme enää osaa ostaa torilta. On suurta tuhlausta siirtää tori toiseen paikkaan, nekin rahat voi käyttää pienyrittäjien toimitilojen rakentamiseen.

  Vastaa
  1. KH

   Toria ei saa siirtää ja piste! ja Urheilu- Niskasen kauppa olisi saanut olla omalla paikallaan.

   Vastaa
  1. timo kolu

   toria ei tarvitse siirtää mihinkään antaa vain olla siinä missä on tällä hetkellä kiitos

   Vastaa
 5. Jari

  Jari
  Samaa mieltä.Tehtäköön Niskasen tontille parkkipaikka koska keskusta kaipaa lisää parkkitilaa!

  Vastaa
  1. Kaupunkilainen

   Lisää parkkitilaa? Enpä muista, milloin kaupungin parkit olisivat olleet niin täynnä, ettei alle 100 metrin kävelyllä olisi kohdettaan tavoittanut. Poikkeuksena toki Jazz -päivät, mutta nythän niitäkään ei enää ole.

   Vastaa