Tuija Tiitisestä Äänekosken Vuoden Aikuinen Tsemppaaja


Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla nosti 14. kerran esille keskisuomalaisten nuorten aktiivisuutta ja nuorten taustalla toimivia aikuisia. 

 

Aikuinen Tsemppaaja -tunnustus myönnetään aikuiselle, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden omaehtoiseen toimintaan, kannustaa nuoria yritteliäisyyteen sekä suhtautuu nuoriin ja heidän ideoihinsa avoimesti. Tsemppaaja ei tee asioita nuorten puolesta, vaan luottaa nuoriin antaen vastuuta, kuitenkin tarvittaessa auttaen ja tukien.

Äänekosken vuoden 2018 aikuiseksi aktiiviseksi toimijaksi, eli Aikuiseksi Tsemppariksi, valittiin Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston viestintäkoordinaattori Tuija Tiitinen. Valintaperusteina olivat aktiivisuus nuorten toimintojen kehittämisessä ja tukemisessa Äänekoskella. Tiitinen on aktiivinen aikuinen, joita tarvitaan nuorisotyössä.

– Palkinto oli liikuttava yllätys. Nuoret ovat samalla tavalla osa yhteisöä kuin muutkin ryhmät, mutta heiltä puuttuu rentoja vapaa-ajanviettopaikkoja ja höntsäharrastuksia. Murrosiässä moni lopettaa aktiivisen harrastuksen, ja sitten ei olekaan mitään. Olen tehnyt vapaaehtoisena työtä lasten ja nuorten hyväksi ja nyt on hienoa, kun saan myös työn puolesta tukea nuoria, Tiitinen kommentoi saamaansa tunnustusta.

Nuorten Suomi ry:n järjestämä palkitsemistilaisuus pidettiin 15.3. Jyväskylässä. Tilaisuutta oli tukemassa myös Länsi -ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto sekä Keski-Suomen liitto.

Vastaa