Tuplasti enemmän messua
Biotalous- ja juustopäivät valloittavat liikuntatalon ympäristön toukokuun lopulla.

 Pekka Häyhän ideoima, viime vuonna päivänvalon nähnyt monipäiväinen tapahtuma saapuu jälleen. Luvassa on messujen ympärille rakentuva monipuolinen tapahtuma kaiken ikäisille. Viime vuotiseen tapahtumaan verraten, nyt on luvassa suuremmat messut ja vähemmän konsertteja.

– Elämyksiä, viihdettä, asiaa, ruokaa ja lapsille puuhaa. Eli aika paljon kaikkea, Häyhä sanoo.

Biotalous- ja juustomessuille on ilmoittautunut jo yli 40 näytteilleasettajaa. Se on kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Hillittömän suosion takia itse messualue on laajennettu käsittämään myös suuri alue Liikuntatalon ympäristöä. Alue aidataan ja suljetaan Mikonpuiston päiväkodilta koulun nurkalle saakka. Pihamaalla pääsee ihastelemaan esimerkiksi Valtran traktoreita, nousemaan nosturilla taivaalle, tsekkaamaan uuden nuorisobussin, kuuntelemaan hanurimusiikkia tai herkuttelemaan pyttipannulla.

 

MESSUPÄIVÄT päräytetään käyntiin korkeatasoisten puhujien voimin, kun Tomas Norrena EcoEnergy SF:stä, CP Kelcon Oliver Ruppert ja Timo Merikallio Metsä Groupilta tulevat puhumaan. Myö VTT:n tutkija Jani Lehmonen tulee kertomaan, millä tavoin sellua voidaan hyödyntää vaateteollisuudessa.

Liikuntatalon alakerrassa lapset pääsevät temppuilemaan temppuradalla ja lapsenmieliset ajelemaan traktoreilla. Musiikkia ja tanssiakin on messuille järjestetty. Ja lauantaina päästään jälleen maistelemaan Äänekoski-jäätelöä, joka saa makunsa tietenkin aurajuustosta.

 

OHEISOHJELMAA on luvassa niin Hotelli Keiteleen perinteisissä tansseissa, kaupungintalon Jazz-konsertissa ja iloisessa yhteislaulukonsertissa. 
Häyhän mukana tapahtumaa järjestämässä on neljä lukiolaista, jotka ovat mukana kesätyöläisinä. Julia Vuoristo ja Jenna Parviainen olivat Häyhän apuna myös viime vuonna ja saavat tänä vuonna seurakseen Sanna Riihinen ja Matleena Muurikainen. Nuoret naiset ovat päässeet suunnittelemaan muun muassa tapahtuman mainoksia ja etsimään yhteislaulutilaisuutta  varten kansanlaulujen sanoja.

– Pekan juoksutyttöjä me ollaan. Tehdään kaikkea mitä Pekka meille keksii,  Vuoristo sanoo.
– On ollut hienoa nähdä miten tällainen tapahtuma rakentuu, Muurikainen sanoo.

Vastaa