UIT tarttui klassikkoteokseen – mukana Mikko Rantaniva, Äänekosken lahja teatteritaivaalle


Mikko Rantaniva nähdään Zingalina Riihivuoren kesäteatterissa. Kuva Laura Malmivaara.

Romanttinen musiikkikomedia Kaunis Veera hurmaa Riihivuoren kesäteatterissa Muuramessa. Pahiksen rooliin tarttuva Mikko Rantaniva puhkuu intoa ensi-illan kynnyksellä. 

 

Tatu Pekkarisen käsikirjoittama klassikkoteos ja UIT-twistillä höystetty Kaunis Veera tarjoaa yleisölle näyttäviä musiikkinumeroita tanssin ja laulun kera. Riemastuttavaa tarinaa tahdittaa 8-miehinen Jean S.-orkesteri.

Zingalia näyttelevä Mikko Rantaniva taistelee kuvankauniin Veeran huomiosta. 

– Zingali iskee silmänsä Veeraan ja niin tekee moni muukin. Siinä touhussa ei heilu raippa vaan oikea pitkä ja sivaltava ruoska, Rantaniva kertoo ÄKSälle. 

Harjoittelujakso on ollut lyhyt mutta intensiivinen. Viime kesänä Kaunis Veera teki yleisöennätyksen Lappeenrannan kesäteatterissa. Rantaniva ennustaa hyvää vastaanottoa Riihivuoren kesäteatteriin. 

– Säätila ei ole ongelma, sillä yleisö saa nauttia esityksestä sisätiloissa, Rantaniva vinkkaa. 

Aivan yks´yhteen ei näytelmää saatu tuotua Lappeenrannasta Riihivuoreen. 

– Harjoittelimme Peacockin lavalla muutamana päivän ja nyt on täysi treeni päällä täällä Riihivuoressa, Rantaniva sanoo. 

Rantaniva tykkää kesäteatterista, se on mukava vastakohta Kuopion kaupunginteatterissa näyttelevälle. 

– Tapaa uusia ihmisiä ja pääsee upeaan maisemaan. Olen huomannut täällä Riihivuoressa olevan jotain yhtäläisyyttä Tärttämäkeen, joten varsin kotoisa olotila täällä tuntuu olevan. 

Kesäteatterissa on oma hilpeytensä, Rantaniva sanoo.  

Rantaniva saa katsella maisemaa vielä Kauniin Veerankin jälkeen, sillä 17. heinäkuuta saa ensi-iltansa hänen ohjaamansa näytelmä Aavan meren tuolla puolen. 

– Se on kotimaisen kaihon hilpeä historia. Kannattaa ehdottomasti  tulla katsomaan niin Veeraa kuin Unto Monosen musiikkiin perustuvia näytelmiä. Luvassa on hyvän musiikin lisäksi taidokasta tanssia, hauskoja ihmisiä ja monenlaisia ilmiöitä, juuri niitä mitä kesäteatterissa kuuluu ollakin, Rantaniva kertoo. 

Kauniina Veerana nähdään nuori musikaalilahjakkuus Sofia Arasola. Esitystä tähdittävät Rantanivan lisäksi Sinikka Sokka, Jussi Lampi, Sanna Kemppainen, Panu Vauhkonen ja Konsta Reuter. Tanssijoina nähdään Sami ja Jutta Helenius, Emil Hallberg sekä Sanna Salama ja Helinä Kareinen.

Alkuperäiskäsikirjoitus: Tatu Pekkarinen | Ohjaus: Sari Siikander | Käsikirjoituksen dramatisointi ja musiikin sovitus: Timo Kärkkäinen | Koreografia: Mikko Ahti

Esityskausi kolme viikkoa, 26.6.-14.7.2019

Kesto: noin 2 h (sis. väliajan)

Paikka: Riihivuoren kesäteatteri, Riihivuorentie 313

Vastaa