Upea turnausvoitto Huiman B-pojille Tallinnassa – kaikki vastustajat nurin


Kansainvälisetkin pelit sujuvat hienosti Huiman lupaavalta vuoden 2002 ikäluokalta.

Vuonna 2002 syntyneet Huiman B-pojat osallistuivat menestyksekkäästi viime viikonloppuna Tallinnan Nord Cup -turnaukseen. Huima oli ainoa suomalainen seura sarjassaan. Muut joukkueet olivat Virosta, Latviasta ja Venäjältä.

Sarjan taso oli kovin mihin tämä ikäluokka on koskaan osallistunut. Jokainen vastustaja oli taitava ja fyysinen. Silmiinpistävä huomio oli, että otteluissa sallittiin tosi kova kontaktipelaaminen, toisin kuin Suomessa.

– Joukkueemme omaksui tämän heti ensimmäisestä ottelusta alkaen.
Näin joukkueemme sai tosi hyvää kokemusta siitä, miten kansainvälisiä otteluita tulee pelata, valmentaja Hannu Kovanen kertoo.

Pelityylin omaksuminen näkyi tuloksissa. Huima pelasi viisi ottelua ja voitti kaikki.

– Jokainen pelaaja pelasi läpi turnauksen tosi hyvin ja pystyi vastaamaan hienosti vastustajien nopeaan reagointipeliin. Menestys vahvisti sen, että olemme harjoitelleet sitoutuneen joukkueen kanssa jo vuosia oikeita asioita, niin lajitaidollisesti kuin fyysisen valmennuksen osalta. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

Alkulohko: Huima – Saku KK (Est) 46 – 42, Huima – KK Tallinn  (Est)  42 – 39, DSN Riga (Lat) – Huima 26 – 59
Välierä: Huima – BC Centralnaja (Rus) 50 – 49
Finaali: Huima- KK Viimsi (Est) 32 – 27

Joukkue: Jose Botti, Eelis Flyktman, Veeti Jämsen, Kasper Kiiski, Kalle Koivunen, Veikko Niskanen, Veeti Remonen, Kalle Ylönen ja Teemu Valkama.
Valmentajat: Hannu Koivunen ja Ville Takala
Joukkueenjohtaja ja fyysinen valmentaja: Kari Kiiski

Vastaa