Urheilugaalassa ropisi palkintoja Ääneseudulle


Voitokkaat äänekoskelaiset: vuoden nuori urheilija Arttu Mattila (ylh.), kunnan liikuntateko -palkittu Anna-Liisa Liimatainen, vuoden vammaisurheilijan opashiihtäjä ja ampumahiihtäjä Vili Sormunen sekä salibandyn seuratoimija 2018 Ari Baas.

Äänekoskelaisia nousi korokkeelle neljässä kategoriassa.

 

Keski-Suomen Urheilugaalassa palkittiin tänään vuoden keskisuomalainen urheilija sekä muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä ja urheiluseuroja. Keski-Suomen Liikunta ry:n järjestämä gaala nostaa esiin keskisuomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuriosaamista ja kerää yhteen paikalliset toimijat, urheilijat ja päättäjät.

Äänekoskelaisittain iltaa voisi kuvailla kullanhohtoiseksi. Kunnan liikuntateko -palkinnon sai Anna-Liisa Liimatainen, joka on työskennellyt Suolahden uimahallilla vuosina 1970–1995. Hän aloitti vesivoimistelun hallin avautumisen jälkeen ja on toiminut myös uimaopetuksessa.  Eläköitymisestään saakka hän on pitänyt viikoittain kaikille avointa vesijumppaa.

– [Anna-Liisa] täytti lokakuussa 86 vuotta ja jalka nousee vielä kovasti. Todellinen esimerkki ja uimahallin pieni maskotti, palkinnon perustelut kuuluvat.

Salibandyn vuoden 2018 seuratoimija-palkinnon pokkasi Suolahden Urhon salibandyjaoston vetäjä Ari Baas.

– Baas on nostanut rohkeasti sarjatoiminnan kehittämiskohteita esiin ja antaa palautetta myös Salibandyliitolle. Näin liiton sarja- ja kilpailutoimintaa voidaan jatkossa kehittää seurojen näkökulmasta entistä toimivammaksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi, perusteluissa todetaan.

Vuoden nuori urheilija Arttu Mattila edustaa Äänekosken Urheilijoita. Mattila on jo useita vuosia menestynyt eri ikäluokkien korkeuskisoissa, ja vuoden 2018 tammikuussa hän loikkasi 20 vuotta vanhan Suomen ennätyksen uusiksi tuloksella 216 cm.

– Artulla on edessään hieno ura korkeushyppääjänä, josta me keskisuomalaiset saamme olla ylpeitä, palkinnon antajat hehkuttavat.

Vuoden vammaisurheilijan palkinnon sai laukaalainen parahiihtäjä Inkki Inola yhdessä sumiaislaisen opashiihtäjänsä Vili Sormusen kanssa. Kaksikko nousi aivan kansainvälisen kärjen tuntumaan kivikovassa näkövammaisten hiihtäjien luokassa. Inolan paras sijoitus Pyeongchangin paralympialaisissa oli seitsemäs sija sprinttihiihdossa.

ÄKS onnittelee kaikkia voittajia!

Lue lisää:

Anna-Liisa Liimataisen vesijumppaa jo 46 vuotta – Suomen Uimaopetus – ja Hengenpelastajaliitto huomioi vuosikymmenten työn

Arttu Mattilalle kultaa Suomi-Ruotsi-maaottelun korkeudessa

Ari Baasille merkittävä tunnustus Keski-Suomen urheilujuhlassa

 

Vastaa