ÄKS

Urho jäi pisteittä Mäntässä

14.01.2019 11:52
Arkistokuva. Kuva: Valtteri Vainio
Urhon murheellinen viikonloppu jatkui sunnuntaina Mäntässä. Paikallinen KPK oli parempi lukemin 9-5.

Urhon kiekkomiehistö matkasi lauantain kotitappion jälkeen sunnuntaina Mänttään, jossa vastassa oli kotijoukkue KPK. Urhon kanssa samoista sijoista kamppaileva kotijoukkue kaatui Suolahdessa aiemmin tällä kaudella lukemin 6-3, joten tiukka vääntö oli ennakkoon luvassa.

Otteluun saatiin murheellinen alku, kun KPK meni johtoon jo parin minuutin jälkeen. Janne Mäkiahon ylivoimamaali toi lohtua vierasjoukkueelle pian tämän jälkeen. Erän puolivälin jälkeen KPK kuitenkin iski reilun minuutin aikana kahdesti, ja Urho joutui turvautumaan jopa aikalisään saadakseen joukkoaan rauhoitettua.

Toiseen erään lähdettiin uudella ilmeellä, mutta KPK iski jälleen. Ennen erän puoliväliä kapteeni Sami Pekkala iski kiekon mänttäläisverkkoon ja kavensi pelin lukemiin 4-2. Erä kulki vahvasti Urho-komennossa, mutta lukuisista maalintekopaikoista (mm. rangaistuslaukaus) huolimatta maalit iski KPK. Erätauolle siirryttiinkin kotijoukkueen neljän maalin johdossa.

Viimeinen erä olikin vierasjoukkueen. Urho kavensi maali toisensa jälkeen (Kristian Liimatainen x2, Ilmari Åsenbrygg) peliä, ja neljä minuuttia ennen loppua tilanne oli jo 7-5. Riskillä kavennusta, ja tasoitusta hakenut vierasjoukkue kuitenkin lähti pisteittä kohti Suolahtea, ja mänttäläiset iskivät kiekon vielä kahdesti Urho-verkkoon. Toinen näistä maaleista tyhjään maaliin.

Urho jatkaa pelejään jälleen ensi viikonloppuna jälleen tuplapeleillä, kun lauantaina se matkaa Ylöjärvelle, ja sunnuntaina Tampereelle.

KPK – Urho 9-5 (3-1)(3-1)(3-3)