Urho lähtee cup-taistoon Huimaa vastaan Pekka Parviaisen johdolla – paikallispelissä viimeksi panosta vuonna 1992!


Äänekosken Liikuntapuistossa koetaan vappuaaton iltana turhan harvinaiseksi jäänyt tapahtuma: Urhon ja Huiman futaajien välinen paikallispeli, jossa on aidosti panosta.

Oman värinsä peliin tuo myös se, että Huiman peräsimessä on Urhon viime kauden valmentaja Marko Ikonen. Tuore uutinen kertoo puolestaan, että Ikosen korvaaja Urhossa on toinen kokenut futispersoona Pekka Parviainen.

Viimeksi seurat ovat kohdanneet tositoimissa vuonna 1992, kun joukkueet kilpailivat samassa sarjassa, tuolloisen III divisioonan viitoslohkossa. Sarjan keskikastiin kuulunut Huima voitti tuolloin molemmat kohtaamiset luvuin 3–0. Urho jäi lopulta täpärästi putoamisviivan alapuolelle – ja putosi sarjatasoa alemmaksi.

Tänäkin kesänä joukkueet pelaavat eri sarjatasoilla: Huima nykyisessä Kolmosessa, Urho puolestaan Nelosessa, jonne joukkue viime kauden päätteeksi nousi.

ILLAN ottelussa onkin kyse siitä, kumpi jatkaa piirisarjoissa pelaaville eli Kolmosen ja sitä alempien sarjatasojen joukkueille tarkoitetun Regions Cupin 3. kierrokselle.

Huima ylsi toiselle kierrokselle lyömällä KeuPan 4–2. Urhoa sen sijaan selvitti ensimmäisen kierroksen arvalla. Ja seuraavaksi arpa pistikin Urhon kohtaamaan vanhan kilpakumppaninsa Huiman.

– Tulossa on varmasti tasainen, värikäs peli, jossa on mukana myös tunnetta, Huiman valmentaja Marko Ikonen ennakoi tekonurmella kello 18 alkavaa kamppailua.

Huiman huolena ovat mittavat poissaolot aina jalkansa loukannutta veteraaniveskari Mika Wacklinia myöten.

– Rinkimme on kapea, mutta saamme jalkeille silti hyvän nipun. Lähdetään kentälle iloisin ilmein, Ikonen lupaa ja kehuu vastustajaa.

– Tunnen ne jätkät. Urholla on 5–6 pelaajaa, jotka mahtuisivat meidän avauskokoonpanoon. Uskon, että olemme kuitenkin juoksuvoimaisempi joukkue, mikä toivottavasti kääntää pelin lopulta meille.

PARVIAINEN  pistää puolestaan paineita Huiman suuntaan.

– Huima on selvä ennakkosuosikki, mutta toki me lähdemme aina voitosta pelaamaan, Parviainen sanoo.

– Urho ei voi lähteä juoksukilpailuun, mutta sen sijaan pyrimme haraamaan vastaan ja tekemään Huiman olo hankalaksi. Mitään ei anneta ilmaiseksi!

HUIMAN sarjakausi Kolmosessa alkaa lohkon suosikkeihin perinteisesti kuuluvaa kuopiolaista Kingsiä vastaan kotikentällä sunnuntaina 6. toukokuuta.

Urho aloittaa puolestaan Nelosen pelinsä jo perjantaina 6. toukokuuta kello 19. Äänekoskella pelattavassa ottelussa vastaan tulee jyväskyläläinen FC Kurd.

Vastaa