ÄKS

Urho pesi Kiekko-Haukat 9 – 6!

19.03.2017 11:08 (muokattu 19.03.2017 11:15)
Parisatapäinen kotiyleisö pääsi hurraamaan Suolahden jäähallilla, kun kotijoukkue Urho voitti Ähtärin Kiekko-Haukat lauantaina 18. maaliskuuta.

Suolahden jäähallille kerääntyi todella runsas yleisö, kun Urho helli kansaa ilmaisella ottelulla. Kotijoukkue sai selvästi voimaa innostuneen yleisön kannustuksesta: Peli oli käytännössä Urhon hallinnassa alusta alkaen.  Ensimmäinen maali lauottiin vastustajan verkkoon ajassa 1,25.

Ensimmäisen erän rajuin käänne oli Urhon Toni Pekkalan ikävä loukkaantuminen. Nuoren miehen vuosi sitten leikattu polvi petti kotimaalin takana, ja mies toimitettiin jäältä terveyskeskukseen. ÄKSän tietojen mukaan mies on kunnossa, polvi ei.

Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 4 – 1 ja Urhon fanit pääsivät nauttimaan kahvista hyvillä mielin. Erätaukokahvin äärellä naureskeltiin kotijoukkueen ylivoimaa. Mutta eipä mitä! Toisessa erässä Ähtärin miehet nostivat kytkintä ja paukuttivat kolme maalia. Urho piti pintansa ja pisti kampoihin: toinen erä päättyi lukemiin 5 – 4 .

Kolmas erä sai kotiyleisön välillä jopa kiristelemään hampaitaan: kävipä tilanne nimittäin hetkellisesti jopa tasapelissä, kun Kiekko-Haukat tasoittivat pelin lukemiin 6 – 6 ajassa 49,23.  Ähtärin iloa ei kuitenkaan kestänyt edes viittä minuuttia ja Urho pisti jälleen verkot tötterölle ajassa 54,04.

Peliajan lopun häämöttäessä Kiekko-Haukat ottivat maalivahdin pois, mikä kostautui Urhon suvereenilla maalilla. Maalivahti palasi tolppien väliin viimeisiksi sekunneiksi, mutta peli oli jo selvä. Urho päihitti Ähtärin joukkueen lopulta maalein 9 – 6.

– Vahvan ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkueen intensiteetti hieman herpaantui ja vastustaja pääsi rokottamaan muutamien omien puolustuspään virheiden seurauksesta. Kolmannessa erässä kotijoukkue kuitenkin taas ”napitti haalarit kiinni” ja lopulta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Hieno yleisötapahtuma. Urho kiittää, kotijoukkueen leiristä toivotetaan.

Suolahdessa pelattiin  II-divisioonan karsintasarjaa, jossa Urho oli vahvoilla. Valitettavasti divarinousu oli sinetöity jo edellisenä päivänä, kun Kauhavan Hela-Kiekko päihitti Maalahti IF:n jatkoajalla.

– Käytännössä nousu jäi pisteen päähän. Mutta kauden tavoitteet on kyllä saavutettu. Ollaan vielä alussa tämän joukkueen kanssa, sillä puolet joukkueesta on uusia A-junnuista tulleita miehiä. Ensi vuonna sitten uudestaan, joukkueenjohtaja Tapio Saaristo Urhosta sanoo.