Urho vei valtikan kuumassa derbyssä – Huima putosi cupista


Urho juhli paikallispelin voittoa ja jatkopaikkaa Regions Cupissa.

Jalkapalloa, Regions cupin 2. kierros
Urho–Huima 3–2

Suolahden Urho on Äänekosken futiksen valtias. Urho löi vuosikymmeniä kaupungin jalkapallomarkkinoita hallinneen Huiman ja eteni alasarjojen cupissa kolmannelle kierrokselle.

Nelosen sarjakauteen valmistautuvan Urhon maaleista kaksi ensimmäistä viimeisteli Anssi Vesterinen. Voittomaalin teki Joni Terho. Sarjatason korkeammalla pelaavan Huiman molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkuista ja Niko Kiiverin lapikkaasta.

Harvinainen derby houkutteli tekonurmen ympärille ehkä jopa 200 katsojaa. Tunnelma oli korkealla, ja kentälläkin riitti tunnetta.

Urho oli useimmiten askekeen edellä.

HUIMA oli odotetusti urheilullisempi, mutta Urho taidoiltaan etevämpi. Viime minuuteilla Huima sai kovan paineen Urhon maalille, mutta tasoitus jäi tekemättä.

– Meillä oli pari ylärimaa, ja kerran Urho pelasti pallon maaliviivalta. Urho teki maalit, Huiman valmentaja Marko Ikonen Huima oli odotetusti urheilullisempi, mutta tiivisti jalkapallon idean.

Urhon valmentaja Pekka Parviainen kiitteli joukkojaan. Pelisuunnitelma piti.

– Olimme lopussa purjeissa, mutta pojat osoittivat luonnettaan. Toivottavasti tämä voitto antaa pojllle iskua ja nostetta, Parviainen mietti.

– Nyt pojilla on ansaittu saunailta. Nyt jätkät saavat juhlia.

Välillä lennettiin komeasti.

Vääntä oli tiukkaa myös ilmatilassa.

Vastaa