Urho voittoon vuoden ensimmäisessä ottelussaan

06.01.2019 15:25 (muokattu 06.01.2019 15:35)
Arkistokuva. Kuva: Valtteri Vainio
Suolahden Urho sai vuoden 2019 ensimmäiseen otteluunsa vieraita Nokialta, kun Pyry Akatemia saapui testaamaan kuinka kotijoukkueen kinkunsulattelu oli sujunut.

Ensimmäisessä erässä suurilukuinen kotiyleisö näkikin tunnustelevaa peliä, jossa paikkoja luotiin molempiin päihin, mutta maalihanat pysyivät kummankin osalta vielä kiinni. Tätä toki edesauttoivat molemmissa päissä hienoja otteita esittäneet maalivahdit. Urhon tuorein vahvistus seisoikin tänään tolppien välissä, kun Jyväskylän D-Kiekosta loppukaudeksi saapunut Riku-Petteri Luoma kerkesi kiekon eteen yhteensä 34 kertaa.

Toisessa erässä maalihanat saatiin auki, kun Pyry rankaisi ylivoimalla. Erän puolivälin jälkeen uransa 500. Urho-tehopisteen myötä ennen peliä palkittu Antti Temonen iski pelin tasoihin. Erän lopulla Pyry pääsi kuitenkin rokottamaan erätaukojohdon itselleen iskemällä vielä toistamiseen.

Viimeiseen erään kotijoukkue oli selkeästi päättänyt, että sarjataulukossa Urhob takana oleva Pyry ei pisteitä Nokialle tänään vie. Ensimmäisen neljän minuutin aikana Urho iski peräti kolmesti, kun Kristian Liimatainen onnistui, ja Temonen iski kaksi maalia täydentäen hattutemppunsa. Muutama minuutti tästä kiekkoa kaivettiin jälleen pari kertaa Nokialaisten maalista Ilmari Åsenbryggin ja Janne Mäkiahon maalien johdosta. Lukemat olivat tässä vaiheessa 6-2 eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä.

Urho jatkaa pelejään lauantaina 12.1. kotikaukalossa, kun vastaan saapuu Valkeakosken Kiekko-Ahma. Sunnuntaina 13.1. on vuorossa vierasottelu Mäntässä.

Urho – Pyry AK 6-2 (0-0)(1-2)(5-0)